Σάλος από την «απάντηση» του γραμματέα που διορίζει στο όνομα του... ΕΑΜ!

Σάλος από την «απάντηση» του γραμματέα που διορίζει στο όνομα του... ΕΑΜ!

Ράνια Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι διορισμοί, είναι μετακλητοί - Τι έλεγε ο Τσίπρας για τους μετακλητούς όταν ήταν αντιπολίτευση - «Διαύγεια»: 957 στα τέλη Σεπτεμβρίου, 1.874 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 οι μετακλητοί - Α. Πετρουλάκης: Έχουμε ελευθερία του Τύπου, οι αποκαλύψεις δεν θεωρούνται ρουφιανιά

Αντίγραφο του: Σάλος από την «απάντηση» του γραμματέα που διορίζει στο όνομα του... ΕΑΜ!
Η... απίστευτης σύλληψης επιχειρηματολογία του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί όχι απλώς όλους τους σκεπτόμενους πολίτες του τόπου, που ποτέ δεν μπορούν να αποδεχθούν πώς δικαιολογούνται διορισμοί στο Δημόσιο από το παράθυρο, αλλά ακόμα περισσότερους εκείνους με τις αριστερές καταβολές. Πώς να δεχθεί κάποιος πως η οικογένεια ενός κομματικού στελέχους της κυβέρνησης βολεύεται στο Δημόσιο στο όνομα των αγώνων των προγόνων των μελών της; Πώς να κατανοήσει κάποιος με έστω στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας ότι οι αγώνες του ΕΑΜ και η τραγική εμφυλιοπολεμική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας «κληρονομεί» μια θέση στο Δημόσιο; 

Κι όμως, αυτή ήταν η λογική του κειμένου του Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλου, που προτίμησε με ένα κείμενο 1000 λέξεων να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους «επιχειρήματα» για να εξηγήσει τη θέση του, τη στάση τη δική του, της οικογένειάς του αλλά και του κόμματος που εκπροσωπεί, ένας άνθρωπος 28 ετών στην Ελλάδα του 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο, το εξοργιστικό κείμενο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών, ανωνύμων που σχολιάζουν στο Twitter όσα διάβασαν, αλλά και επωνύμων, που κατέθεσαν την άποψή τους στο facebook.

Μεταξύ αυτών, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, που έγραψε πως θαύμασε «τον απερίφραστο τρόπο με τον οποίον δηλώνει ότι εφόσον οι παππούδες του πολέμησαν για την Αριστερά, πρέπει τώρα -που η Αριστερά κυβερνάει- να το ανταποδώσει στα εγγόνια». Κι αφού ο Χωμενίδης θυμίζει την ρήση του Μακρυγιάννη: «Αν είναι να μείνωμε ΕΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα», καταλήγει πως το τραγούδι που βιογραφεί τον Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλο, «είναι ο "Κολλήγα Γιός" από τα Μικροαστικά των Νεγρεπόντη-Κηλαηδόνη».


Κλείσιμο

Ο καθηγητής της Παντείου Νικόλας Σεβαστάκης, γράφει ακριβώς για το ήθος που παρουσιάζει ο γραμματέας της νεολαίας: «Επιδεικνύοντας συγχρόνως λεπτομερώς στιγμές ενός αριστερού οικογενειακού ιστορικού- αυτό δηλαδή που εγώ έμαθα από τον πατέρα μου της Μακρονήσου, της Γυάρου και της Λέρου ότι ΔΕΝ πρέπει να επιδεικνύεται ασεβώς, δεν πρέπει να ευτελίζεται, πόσο μάλλον να προσκομίζεται σε κάθε δυσκολία ως τίτλος (ηθικός, πολιτικός ή ''επαγγελματικός'')».



Στις αποκαλύψεις με τους διορισμούς της οικογένειας τουρκοκυπριακού Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου αναφέρθηκε, μέσω facebook, την Δευτέρα και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Με δύο αιχμηρές αλλά και χιουμοριστικές αναρτήσεις ο κ. Χειμωνάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για το όργιο οικογενειοκρατίας στην κυβέρνηση, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αν του συριζοράπερ του διόρισαν τρία αδέρφια-ξαδέρφια και μια γκόμενα επειδή οι πρόγονοί του ήταν, λέει, αριστεροί εμένα με την οικογένεια που έχω θα πρέπει να μου διορίσουν μέχρι και τις στριπτιζούδες που έχω κατά καιρούς κεράσει ποτό. Sorry κιόλας».

Επίσης, ο συγγραφέας «ανέβασε» στο Διαδίκτυο την απάντηση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνόδευσε με το παρακάτω σχόλιο: «Βασικά πληρώνουμε με τους φόρους μας τους συγγενείς και τους κολλητούς αυτού του σκατόφλωρου επειδή οι χίτες κυνηγούσαν να ξυρίσουν έναν θείο του που ήταν τραγόπαπας μεν, αριστερός δε. Και φυσικά μας βγάζει και γλώσσα. Τυπικός αλήτης συριζαίος από αυτούς που "γνωρίσαμε" στα σόσιαλ μίντια τα τελευταία χρόνια».




Μεταξύ εκείνων που χρησιμοποίησαν τα social media προκειμένου να σχολιάσει τον διορισμό της οικογένειας του ράπερ γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο συγγραφέας σχολίασε το γεγονός ότι ο 28χρονος γραμματέας επέλεξε να απαντήσει στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», αναφερόμενος στους αγώνες του αντάρτη παππού του και στην ιστορία της οικογένειάς του, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους διορισμούς.

«Eίμαι έξι μήνες στο βουνό. Ζέχνω. Ξεπαγιάζω. Πεινάω. Τρώω φύλλα από τα δέντρα. Πίνω νερό από τις γούρνες. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Φοβάμαι ότι, την ώρα που κοιμάμαι, θα φάω καμιά σφαίρα. Πρέπει να προλάβω. Να σκοτώσω αυτούς που θέλουν να με σκοτώσουν. Μονάχα ένα όραμα με κρατάει όρθιο. Να διορίσει ο εγγονός μου τη φαμίλια στο δημόσιο», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του κ.  Τατσόπουλου με το οποίο γελοιοποιεί ουσιαστικά για τον κ. Σχινά-Παπαδόπουλο. 



Το θέμα, φυσικά, απασχολεί κατά κόρον τα ελληνικά ΜΜΕ, με το Mega να το αναδεικνύει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 20:00, επικαλούμενο το ρεπορτάζ του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και κάνοντας λόγο για «διορισμούς μετά μουσικής». «Σάλος από την πρόσληψη συγγενών του ράπερ γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε το σχετικό «tweet» του καναλιού πριν το δελτίο με την Όλγα Τρέμη.

Στο δελτίο των 20:00, το Mega παρουσίασε τα στοιχεία του ρεπορτάζ και τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επωνύμους και μη, που προκάλεσε η απάντηση του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, επικαλούμενος στοιχεία από τη «Διαύγεια», ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν 957, ενώ στο τέλος του 2015, μέσα σε τρεις μήνες δηλαδή, είχαν σχεδόν διπλασιαστεί, φτάνοντας στους 1.874 -στοιχεία που, ασφαλώς, καταγράφουν την «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.




Το θέμα έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και σε σάιτ με αριστερό προσανατολισμό. Αν και θα περίμενε κάποιος τα σχόλια των αναγνωστών σε ιστοσελίδες όπως του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» -στον οποίο μάλιστα ο πατέρας του ράπερ εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής- να παίρνουν το μέρος του κυρίου Σχινά Παπαδόπουλου, εντούτοις ξεχειλίζουν από οργή όχι μόνο για το νέο κρούσμα νεποτισμού, αλλά και για την απίθανη απάντησή του με την επίκληση των αγώνων των προγόνων του.

«Ντροπή σου μας εξευτέλισες» και «θα τρίζουν τα κόκαλα των παππούδων σου. Άφησε τους στην ησυχία τους. Εκείνοι αγωνίστηκαν, εσύ διορίζεις» και είναι μερικά από τα πιο... λάιτ σχόλια αναγνωστών της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «Στο Κόκκινο».

Άλλοι «τρολάρουν» τον γραμματέα της νεολαίας γράφοντας «Μη μασάς μεγάλε. Μαζί σου όλοι. Θα συνεχίσω να δουλεύω 15ωρα, να χρωστάω εφορία και ΤΕΒΕ και να συνεισφέρω το γάλα του παιδιού μου για να πληρωθεί όλο σου το σόι. Τα σέβη μου και μη ξεχνάς να είσαι έτσι πάντα "περήφανος" για την επαγγελματική σου πορεία στις πορείες». Και αρκετοί επισημαίνουν το γεγονός, ότι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» αναζητώντας φαιδρές δικαιολογίες, με μηνύματα όπως «Ιάσωνα, πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω (από τον εαμίτη δικαστή παππού ως το ότι περηφανεύεσαι που ο αδερφός σου κάθε μέρα ήταν στην κατάληψη). Θα πω μόνο: ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!»



Για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» γίνονται, όμως, από χθες εκτενείς αναφορές στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αφού οι νέοι αυτοί διορισμοί, ακολουθούν μια σειρά περιπτώσεων αποκατάστασης στο κράτος των «δικών μας παιδιών» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του «Βήματος» το οποίο, μέσω της ιστοσελίδας του, κάνει λόγο για «απάντηση-μνημείο» του γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς των συγγενών του.



Την ίδια ώρα η «Lifo» αναφέρεται στους διορισμούς της οικογένειας του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου σε ένα δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Όποιος απ' αυτήν την απάντηση καταλάβει αν το Πρώτο Θέμα είχε δίκιο, κερδίζει διορισμό!». Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» περιέχονται και οι αποδείξεις για τους διορισμούς, δηλαδή τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με τους διορισμούς. Μάλιστα, αναφερόμενη στην απάντηση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι «άκρως επιθετική», έως και «οργισμένη», ενώ τονίζεται πως χρησιμοποιεί πάνω από 1.000 λέξεις για να μην πει τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Ανδρέας Πετρουλάκης: Έχουμε ελευθερία του Τύπου, γι' αυτό οι αποκαλύψεις δεν θεωρούνται ρουφιανιά
Τη φωνή του με εκείνες που «καυτηριάζουν» τους διορισμούς της μητέρας, του αδερφού και της φίλης του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, στον κρατικό μηχανισμό, ενώνει, με άρθρο του στο protagon.gr, o σκιτσογράφος της «Καθημερινής», Ανδρέας Πετρουλάκης.

Ο κ. Πετρουλάκης γράφει χαρακτηριστικά ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, «παντελώς ανυποψίαστος για το τι συμβαίνει στη ζωή έξω από τα δωμάτια που ζυμώνονται οι σημερινοί κυβερνώντες, νομίζει ότι η απλή επίκληση του αριστερού ηρωικού παρελθόντος είναι η απάντηση».

Και συνεχίζει ο κ. Πετρουλάκης: «Από μικρό κι από τρελό. Ο νεαρός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, εν τη αφελεία του, λέει αυτά που σκέφτονται και οι πιο ψημένοι σύντροφοί του αλλά ξέρουν ότι δεν πρέπει να τα πουν. Oτι ήρθαν να κυβερνήσουν στο όνομα των μισών Ελλήνων. Αυτά λένε μεταξύ τους και με αυτόν τον ιδεασμό κατέκτησαν την εξουσία, απλώς ο άπειρος σύντροφος δεν είχε καταλάβει ότι αυτά δεν λέγονται δημοσίως. Μπορεί να έχει ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, στις κλειστές αίθουσες που δενόταν το ατσάλι, ότι ο αγώνας τους είναι καθαγιασμένος από το αίμα των ηττημένων του Εμφυλίου και η εξουσία θα είναι η δικαίωσή του, αλλά ο καημένος αυτός δεν ειδοποιήθηκε ότι τώρα λέμε ότι είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι διορισμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Κουμουνδούρου επικρατεί σκεπτικισμός για τις συνεχιζόμενες αναφορές σε ΜΜΕ περί «διορισμών» συγγενικών προσώπων σε θέσεις συμβούλων υπουργών. 

Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρακολουθούν με προσοχή τα όσα γράφονται, προσμετρώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία στην «αξιολόγηση» των υπουργών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. 

Μάλιστα, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος«, η εφημερίδα κάνει λόγο για «έσχατο "κρούσμα" περί "οικογενειοκρατίας" στη κυβέρνηση».

«Δεν είναι διορισμοί, είναι μετακλητοί»: Υπεραμύνεται των... διορισμών μετά μουσικής η Σβίγκου του ΣΥΡΙΖΑ
Να κάνει το «άσπρο-μαύρο», όσον αφορά στους διορισμούς, στον κρατικό μηχανισμό, μελών της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου, επιχείρησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΙ στις 6», με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Αντιδρώντας στον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα από την εκπομπή, η κυρία Σβίγκου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, με βάση ειδικό νόμο του 1991, και η θητεία τους λήγει ταυτόχρονα με τη λήξη της θητείας του εκάστοτε υπουργού.

Η κυρία Σβίγκου, μάλιστα, «ξεχνώντας» ίσως ότι για τις προσλήψεις σε αυτές τις θέσεις υπάρχει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, επιχειρηματολόγησε ότι είναι δικαίωμα των υπουργών να διορίζουν άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους στις θέσεις αυτές -«οι περισσότεροι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά (αποκαλύπτοντας, άθελά της, ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν και τις πολιτικές πεποιθήσεις όσων προσλαμβάνουν).

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «σταυρώνουν ένα 28χρονο παιδί», μιλώντας για τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχείρησε να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», αναφερόμενη σε διορισμούς στο γραφείο του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τι έλεγε ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τους μετακλητούς υπαλλήλους
Το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων, των οποίων η θητεία λήγει ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της θητείας του εκάτοτε υπουργού, στο γραφείο του οποίου διορίζονται, χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας στο Δημόσιο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους διορισμούς, στον κρατικό μηχανισμό, συγγενών και της φίλης του γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου.

Ήταν όμως τον Ιανουάριο του 2015, πριν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία για πρώτη φορά, που ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, και μιλώντας στο διαρκές συνέδριο της παράταξης, έλεγε τα εξής:

«Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε την στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, της Δημόσιας Διοίκησης. Ερχόμαστε για να εμπιστευθούμε τη Δημόσια Διοίκηση, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ανήκουν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης