Αμόκ για μια δουλειά σε νοσοκομείο: Έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις

Αμόκ για μια δουλειά σε νοσοκομείο: Έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις

Το σύστημα του ΑΣΕΠ «πέφτει» λόγω της μεγάλης ζήτησης - Όταν επανήλθε μετρήθηκαν 4 εκατ. «χτυπήματα» σε μια ώρα - Συνεχείς οι παρατάσεις - «Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία. Είναι λογικό να γίνει χαμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Αμόκ για μια δουλειά σε νοσοκομείο: Έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις
Στο «κόκκινο» βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα το σύστημα του ΑΣΕΠ από τα εκατομμύρια «χτυπήματα» και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποψηφίων να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για πρόσληψη σε νοσοκομείο.

Η προκήρυξη (5κ/2015) που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων αλλά και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων.

Έως τώρα σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν υποβλήθεί αιτήσεις από 50.000 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στους 1.000 υποψηφίους μόνο 14 άτομα θα επιτύχουν στο διαγωνισμό.

Κλείσιμο
Ενδεικτικό της φρενίτιδας ήταν το γεγονός ότι κάποια στιγμή που επανήλθε για λίγο το σύστημα μετρήθηκαν 4.000.000 «χτυπήματα» μέσα σε μία ώρα φανερώνοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων να βρουν μια θέση εργασίας.

Λόγω της προτόγνωρης κατάστασης το ΑΣΕΠ έχει δώσει τρεις φορές παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων ενώ αναμένεται να δώσει άλλη μία (ίσως τριήμερη) έως την Τρίτη. Παράλληλα η μηχανογράφηση θα στηρίξει με νέους servers το σύστημα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων.

«Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία. Είναι λογικό να γίνει χαμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει: «Δεν αποκλείεται να δημιουργούνται επίτηδες τεχνικά προβλήματα για να χρονοτριβούν  αφού δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις νέες προσλήψεις. Να δείτε ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις έως το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης