Κοσμοσυρροή στα καταστήματα που είναι ανοιχτά έως τις 20.00

Κοσμοσυρροή στα καταστήματα που είναι ανοιχτά έως τις 20.00

Με μέτρο οι αγορές των καταναλωτών - Από σήμερα ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου - Διαμαρτύρεται και απεργεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος


Κοσμοσυρροή στα καταστήματα που είναι ανοιχτά έως τις 20.00
Με ανοιχτά μαγαζιά και εκπτώσεις ξεκίνησε ο Νοέμβριος αφού σήμερα τα τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν στις 11 το πρωί και αναμένεται να κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και δίνουν ελπίδα στους καταστηματάρχες για τόνωση των πωλήσεων.



Κλείσιμο
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.



Κοσμοσυρροή στην Ερμού

Στην οδό Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της χώρα, χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να απολαύσουν την Κυριακή τους, χαζεύοντας τις βιτρίνες και κάνοντας με μέτρο τις αγορές τους. 

Ωστόσο, αρκετά ήταν και τα καταστήματα που έμειναν κλειστά. 



Πολίτες σε δηλώσεις τους στο protothema.gr εξήγησαν ότι η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν τους επιτρέπει να ψωνίζουν πέρα από τα βασικά καθημερινά αγαθά.

«Λεφτά να μας δώσουν οι κυβερνώντες που μας τα τάξανε και βρίσκουμε χρόνο εμείς να κάνουμε τα ψώνια μας», είπε ένας πολίτης.

«Έχω κατάστημα στο Παγκράτι... Δεν θα ανοίξω ποτέ Κυριακή. Ό,τι απόφαση και να βγάλουν, η Κυριακή είναι αργία», τόνισε ένας άλλος.

«Δεν θέλουμε να ψωνίσουμε την Κυριακή γιατί είναι αργία. Αυτή τη μέρα θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε αγώνα, πριν βγει, για να είναι κλειστά τα μαγαζιά. Τώρα που είναι; Δεν έχουμε χρήματα για να ψωνίσουμε», ήταν μια άλλη δήλωση στο protothema.gr.



Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας πελάτης δέχτηκε επίθεση από άτομα που διαμαρτύρονταν κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.









Αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων 

Έντονη είναι, πάντως, η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού. 



«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Δεν είναι οι περίεργοι εργαζόμενοι που έχουν την αντίληψη ότι δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, ούτε ιδεοληψίες οι δικές μας. Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος και οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και έχουν δηλώσει ότι το μέτρο έτσι όπως εξελίχθηκε την προηγούμενη περίοδο πήγε άπατο. Όχι μόνο δεν έφερε αύξηση του τζίρου ή αύξηση εργασίας, αλλά το ακριβώς αντίθετο» δήλωσε στο protothema.gr o γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, Θάνος Βασιλόπουλος. 







Διαμαρτυρία εμποροϋπαλλήλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με πανό και συνθήματα, όπως «Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή» και «Ποτέ δουλειά την Κυριακή», εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από πολυκατάστημα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή.







Τόνωση του τζίρου προσδοκούν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πάντως, την προσδοκία ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα τονώσουν τον τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη της «μίνι» εκπτωτικής περιόδου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, τα εμπορεύματα που θα διαθέσουν οι επιχειρήσεις με έκπτωση θα αφορούν το σύνολο των εμπορευμάτων τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα αποτελεί νέες παραλαβές της σεζόν, καθιστώντας έτσι το εκπτωτικό δεκαήμερο αρκετά δελεαστικό ως προς την εποχή, τη ποικιλία και τις τιμές για τους καταναλωτές.

Ο κ. Κορκίδης γνωστοποίησε επίσης ότι η ΕΣΕΕ με την ευκαιρία των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα πραγματοποιήσει και φέτος την περιοδική έρευνα για το λιανεμπόριο, ενώ θα διερευνήσει με συγκριτικά πλέον στοιχεία τη φετινή και τη περυσινή κίνηση κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου δεκαημέρου 1 με 10 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα καταγραφούν οι απόψεις των εμπόρων από όλη τη χώρα για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης