Κουρουμπλής: Ζητά επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης εισαγωγής φαρμάκων

Κουρουμπλής: Ζητά επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης εισαγωγής φαρμάκων

Εγκλωβισμένες στην ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών οι φαρμακοβιομηχανίες

Κουρουμπλής: Ζητά επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης εισαγωγής φαρμάκων
Εγκλωβισμένες στην ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες, αναμένοντας να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) διαδικασίες για την εισαγωγή πρώτων υλών και φαρμακευτικών προϊόντων στη χώρα μας.
 
Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο, ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.
 
Κλείσιμο
Ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας. Ο κ. Κουρουμπλής με τη σειρά του ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς από τον χώρο του φαρμάκου, δηλαδή την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ), και τους διαβεβαίωσε για τη ρύθμιση του θέματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης