Συνεχίζει να θερίζει η γρίπη: Τους 18 έφτασαν οι νεκροί

Συνεχίζει να θερίζει η γρίπη: Τους 18 έφτασαν οι νεκροί

Άλλοι 3 νεκροί απο τη γρίπη το Σαββατοκύριακο -Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 60 από τους οποίους 30 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Συνεχίζει να θερίζει η γρίπη: Τους 18 έφτασαν οι νεκροί
Συνεχώς μεγαλώνει το κύμα της εποχικής γρίπης, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και ασθενείς διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι τρεις άνθρωποι κατέληξαν λόγω γρίπης το Σαββατοκυριακο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 18.

Την ίδια στιγμή, 30 άτομα βρίσκονται σε ΜΕΘ λόγω των επιπλοκών που έχουν παρουσιάσει λόγω της νόσησης από γρίπη. Πρόκειται για αριθμό πολύ μεγάλο, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι το σύστημα Υγείας διαθέτει περίπου 450 κλίνες Εντατικής και φυσικά αυτές καταλαμβάνονται απο όλα τα βαριά περιστατικά, απο καρδιολογικά μέχρι πολυ τραυματίες.

Συνολικά απο το τέλος Δεκεμβρίου που άρχισε να υψώνεται το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ 45 άτομα. Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) όπως και οι Έλληνες ειδικοί είχαν εκτιμήσει ότι οι απώλειες της γρίπης εφέτος θα ειναι μεγάλες, ιδίως σε χρόνιος ασθενείς και ηλικιωμένους, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού Α(Η3Ν2), το οποίο συσχετίζεται με επιπλοκές, αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της γρίπης έχει μεταλλάξεις, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς με το αντιγριπικό εμβόλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης