Βελτιώνεται ο καιρός - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιώνεται ο καιρός - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Κλειστά, σήμερα Παρασκευή, αρκετά σχολεία στην Αττική - Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή ασθενή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική

Βελτιώνεται ο καιρός - Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, Κυκλάδων και Βόρειας Κρήτης τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -7 έως 3 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο από 0 έως 6 βαθμούς), 2 έως 6 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -1 έως 3 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 0 έως 6 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή ασθενή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς ασθενείς έως μέτριους 3-5 μποφόρ στα ανατολικά και βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ στο Σαρωνικό.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.
Κλείσιμο

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ανατολικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για μικρής διαρκείας ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά το πρωί.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα ανατολικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -9 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα ανατολικά τμήματα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε Σποράδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -7  έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικών διευθύνσεων. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για το Σαββάτο


Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται κυρίως στα βόρεια, με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά και βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Κλειστά, σήμερα Παρασκευή, αρκετά σχολεία στην Αττική


Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα κάποια σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ άλλα θα λειτουργήσουν μετά τις 9.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν στο δήμο Αχαρνών το 28ο δημοτικό σχολείο (περιοχή στρατοπέδου Καποτά), το 19ο δημοτικό σχολείο (περιοχή Πανόραμα) και τα σχολεία που βρίσκονται στους οικισμούς Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό.

Δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δημοτική κοινότητα Βαρνάβα, στο δήμο Μαραθώνα, ενώ όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Διονύσου θα ανοίξουν στις 9.00 το πρωί.

Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της δημοτικής κοινότητας Εκάλης και στις 9.00 θα ανοίξουν τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Κηφισίας και Ν. Ερυθραίας.

Στη Δυτική Αττική κλειστό θα μείνει το σχολείο Ζωφριάς στη δημοτική κοινότητα 'Ανω Λιοσίων, στο δήμο Φυλής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, στα Κύθηρα μετά τις 10.00 το πρωί θα ανοίξουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χώρας Κυθήρων, τα Δημοτικά Χώρας-Καρβουνάδων και Ποταμού, τα Νηπιαγωγεία Λιβαδίου και Ποταμού και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Φρατσίων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης