Τσελέντης: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο διπλός σεισμός ήταν ο κύριος - Να είμαστε σε επιφυλακή

Τσελέντης: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο διπλός σεισμός ήταν ο κύριος - Να είμαστε σε επιφυλακή

«Η περιοχή έχει πολύ μεγάλο δυναμικό και η μετασεισμική ακολουθία δεν με ικανοποιεί» τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πατρών

Τσελέντης: Δεν είμαι βέβαιος ότι ο διπλός σεισμός ήταν ο κύριος - Να είμαστε σε επιφυλακή
Επιφυλακτικός σχετικά με το αν ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Χαλκίδα είναι η κύρια δόνηση και δεν ακολουθεί μεγαλύτερη, εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας Άκης Τσελέντης. 

«Η περιοχή έχει πολύ μεγάλο δυναμικό και η μετασεισμική ακολουθία δεν με ικανοποιεί» τόνισε ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ανέφερε πως θα πρέπει «να καταγράψουμε πολλούς μετασεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ για να πούμε με περισσότερη βεβαιότητα πως όντως η διπλή δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ήταν η κύρια». 

Κλείσιμο


«Το γεγονός πως δεν πρόκειται ακριβώς για το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά για άλλο μικρότερο, που βρίσκεται ανατολικότερα, μας καθησυχάζει λίγο, αλλά δεν σημαίνει 100% πως το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό ή να ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης. 

«Να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί τις επόμενες μέρες», ζήτησε από όλους ο κ. Τσελέντης και απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής επεσήμανε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: «Να αποφύγουν τα παλιά σπίτια για 1-2 μέρες και να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου». 

«Δεν χρειάζεται να είμαστε επαγγελματίες εφησυχαστές» τόνισε ο καθηγητής και επανέλαβε ότι «η περιοχή έχει πολύ μεγάλο σεισμικό δυναμικό και λειτουργεί κάπως παράξενα το τελευταίο διάστημα». 

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη διπλή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε τη Χαλκίδα εδώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης