Κεφαλονιά: 1.328 οι μετασεισμοί - 1.400 τα ακατάλληλα σπίτια

Κεφαλονιά: 1.328 οι μετασεισμοί - 1.400 τα ακατάλληλα σπίτια

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους


Κεφαλονιά: 1.328 οι μετασεισμοί - 1.400 τα ακατάλληλα σπίτια
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, καθώς ένας ακόμα σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.58 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίκεντρο ήταν και πάλι το Ληξούρι, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Στις 5:26 είχε γίνει σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ χθες στις 21:21, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ταρακουνήθηκαν από δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Κλείσιμο
Συνολικά από τη Δευτέρα, οπότε και σημειώθηκε ο πρώτος μεγάλος σεισμός των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έχουν σημειωθεί 1328 μετασεισμοί με μέγεθος απο 3 βαθμούς και πάνω. 

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια φοβούμενοι έναν μεγαλύτερο σεισμό. Το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", για ακόμη ένα βράδυ, γέμισε με σεισμοπαθείς που δεν έχουν που να μείνουν, ενώ οι σκηνές του στρατού, παρότι χθες τοποθετήθηκαν και δάπεδα, δεν προτιμούνται από τους πολίτες.

Την ίδια ώρα οι μηχανικοί, οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τους ελέγχους, έχουν ελέγξει 2.400 σπίτια, τα 1.400 από τα οποία  έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατοικήσιμα ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου.


Δείτε φωτογραφίες:
























Φωτογραφίες: William Faithfull
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης