Γιατί η κυβέρνηση και οι Έλληνες επιχειρηματίες περιμένουν το πετρέλαιο του Σόρος

Γιατί η κυβέρνηση και οι Έλληνες επιχειρηματίες περιμένουν το πετρέλαιο του Σόρος

Διχάζει την ελληνική κοινωνία η προσφορά του φιλοσκοπιανού μεγαλοεπενδυτή - Με απάθεια παρακολουθούν Έλληνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για να ζεσταθούν οι μαθητές αλλά και η κυβέρνηση

Γιατί η κυβέρνηση και οι Έλληνες επιχειρηματίες περιμένουν το πετρέλαιο του Σόρος
Το ερώτημα γιατί δεν ενεργοποιούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες και η ελληνική κυβέρνηση για να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά ελληνικά σχολεία που αδυνατούν να προσφέρουν σταθερή θέρμανση στους μαθητές τους έχει εγείρει η απόφαση του φιλοσκοπιανού μεγαλοεπενδυτή να «χορηγήσει» πετρέλαιο στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Ο Αμερικανός γκουρού των χρηματιστηρίων που στηρίζει την πλευρά των Σκοπίων και έχει κατηγορηθεί ακόμη και ως χρηματοδότης της ανθελληνικής προπαγάνδας της FYROM από τις αρχές Μαρτίου του 2013 πρόσφερε 90 τόνυς πετρελαίου για σχολεία και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο δήμος  Αθηναίων με 40 τόνους. Σειρά τώρα έχει και ο δήμος Νάουσας αφού κι εκεί τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες με πολικές θερμοκρασίες. Ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Καραμπατζός, παρά τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες των γονιών επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος και ζήτησε την προμήθεια πετρελαίου για τα σχολεία της περιοχής.

«Γνωρίζαμε πως έχει ήδη δοθεί πετρέλαιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε να ζητήσουμε κι εμείς. Επικοινωνήσαμε και απευθύναμε ένα προφορικό αίτημα το οποίο ήδη εγκρίθηκε και αναμένουμε την προμήθεια 20 τόνων πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η θερμοκρασία στη Νάουσα είναι -2 βαθμοί Κελσίου και τα καλοριφέρ του σχολείου ανάβουν μόνο δύο ώρες για να μην τελειώσει το πετρέλαιο. Κάποιοι από τους γονείς αντιδρούν και δεν αποδέχονται τη βοήθεια του ιδρύματος Open Society Foundation. Μιλούν για δημόσια σχολεία τα οποία δεν πρέπει να στηρίζονται σε χορηγίες ιδιωτών. Εγώ θα προχωρήσω κανονικά και αυτό οφείλω να κάνω για να βάλουμε πετρέλαιο και να ζεσταθούν τα παιδιά», αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Νάουσας.

Κλείσιμο


Γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες αδρανούν

Το πρόβλημα της θέρμανσης στα σχολεία είναι μείζον πολιτικό ζήτημα. Και είναι να απορεί κανείς με την αδράνεια που επιδεικνύουν Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν αναλαμβάνοντας να χορηγήσουν πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία. Η βαρυχειμωνιά και η υποχρηματοδότηση των σχολείων δημιουργούν προβλήματα σε θέματα που κάποτε δεν υφίσταντο, όπως η θέρμανση των αιθουσών διδασκαλίας. Κάποιος θα περίμενε ότι αυτή την εποχή οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έκαναν το καθήκον τους και θα κινητοποιούνταν για να προσφέρουν πετρέλαιο -στο μέτρο των δυνατοτήτων τους- σε σχολεία που δεν έχουν κονδύλια για να ζεσταθούν. Κι όμως. Επί του παρόντος οι επιχειρηματίες μοιάζουν να αδιαφορούν και η επίσημη πολιτεία δεν κάνει το παραμικρό για να κινητοποιήσει ή να ευαισθητοποιήσει τους πλούσιους Έλληνες που μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι σχολικές αίθουσες να μην είναι παγωμένες κατά τη διάρκεια του χειμώνα...

Οι παραλείψεις και η αδιαφορία έχουν αφήσει πεδίο... δόξης στον φιλοσκοπιανό Τζορτζ Σόρος του οποίου όλοι γνωρίζουν ότι η προσφορά οτιδήποτε άλλο παρά ανιδιοτελής είναι.


Αντιδράσεις για την χορηγία Σόρος

Εκτός από τους γονείς των παιδιών στη Νάουσα υπάρχουν και πολλοί άλλοι οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με την οικονομική βοήθεια που επιδιώκει να προσφέρει ο μεγαλοεπενδυτής κ. Σόρος. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου, η πλειοψηφία αποδέχτηκε την κίνηση, με επιφύλαξη όμως λόγω της «φιλοσκοπιανής» του στάσης. Οπως αναφέρει στο protothema.gr ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης, «υπήρχε μια επιστολή από το ίδρυμα του Σόρος, στην οποία γινόταν λόγος για προσφορά πετρελαίου. Το συζητήσαμε στην επιτροπή όπου συμμετέχω και αποδεχτήκαμε τελικά να παραλάβουμε 90 τόνους για σχολεία και κάποια ιδρύματα. Η δική μου τοποθέτηση ήταν ότι ναι μεν δεχόμαστε την προσφορά, επισήμανα όμως ότι ο Σόρος έχει τοποθετηθεί στο θέμα των Σκοπίων με δυσμενή τρόπο για την Ελλάδα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα στο κείμενο του ιδρύματος, αναφέρεται ότι σκοπός τους ήταν να διαμορφωθεί ένα δίκτυο ΜΚΟ στην Ελλάδα με στόχο ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, γεγονός που με προβλημάτισε. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να υποκρύπτεται πίσω από αυτό. Είμαι γενικά κουμπωμένος με τον συγκεκριμένο χρηματιστή».   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης