«Τελεσίγραφο» Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις: Ανοίξτε τα Πανεπιστήμια

«Τελεσίγραφο» Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις: Ανοίξτε τα Πανεπιστήμια

«Οι ευθύνες σε Πελεγρίνη αν δεν ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών», λέει το Συμβούλιο Διοίκησης

Βόλεϊ: Πήρε το σούπερ καπ ο Ολυμπιακός
«Τελεσίγραφο» Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις: Ανοίξτε τα Πανεπιστήμια
Τελεσίγραφο στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου να ανοίξουν τα Ιδρύματα έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το Συμβούλιο Ιδρύματος καλεί τον κ. Πρύτανη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες του Ιδρύματος. Εάν αυτό δεν συμβεί, το εξάμηνο θα χαθεί με καταστρεπτικές συνέπειες για τους φοιτητές/φοιτήτριες του Ιδρύματος και τις οικογένειές τους. Στην περίπτωση αυτή η ευθύνη του κ. Πρυτάνεως θα είναι τεράστια.»

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα σε αρκετά τμήματα (Ιατρική, Φαρμακευτική, Βιολογικό, ΤΕΦΑΑ) γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία την ερχόμενη εβδομάδα παρά την απόφαση των απεργών για γενικό/καθολικό κλείσιμο όλων των κτιρίων του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε λόγο για «Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων που συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά», είπε ο υπουργός σε συναντήσεις που είχε με τους δύο πρυτάνεις. «Για το σκοπό αυτό ζήτησα από τις Πρυτανικές Αρχές και τα Συμβούλια Ιδρυμάτων τους, να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος, για να ανοίξουν τα Ιδρύματα άμεσα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο». 

Ο  υπουργός είπε στους πρυτάνεις ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια. Στην ουσία το ζήτημα τώρα είναι στα  χέρια των πρυτάνεων που προςίστανται   των Ιδρυμάτων και  έχουν  την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του, επιβλέπει την τήρηση των νόμων, του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού και μεριμνά για τη συνεργασία των οργάνων του ιδρύματος, των διδασκόντων και των φοιτητών.
 
Σημειώνεται οτι με βάση νόμο κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
 
Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Οι διοικητικοί υπάλληλοι πάντως βρίσκονται ήδη στην 8η εβδομάδα απεργίας τους.

Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα της αργίας των διοικητικών υπαλλήλων που δεν απογράφησαν προχωρά κανονικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης