Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις - Οι συλληφθέντες εκτελούσαν εργασίες σε σούπερ μάρκετ -Στο παρά πέντε σώθηκε το δάσος και το χωριό Κουβαρά


Το Υβριδικό Πάρκο της Ικαρίας στη ΔΕΗ επισκέφθηκε ο Αρθούρος Ζερβός
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά ,που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.

Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Κυριακή, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η προειδοποίηση αφορά κυρίως την περιφέρεια της Αττικής, τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.


Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις

Κλείσιμο

Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, 57, 35 και 50 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκεύης, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλήματων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό, στη μεγάλη πυρκαγιά του Μαρκόπουλου, η οποία έκαψε σπίτια, αυλές, αποθήκες και μεγάλη έκταση δασική, ενώ χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν μπήκε στο δάσος και το χωριό του Κουβαρά, οπότε η καταστροφή θα ήταν τεράστια.

Συλληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκαναν ανακαίνιση στο σούπερ μάρκετ LIDL, απ' όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτρικό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά απο σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά απείλησε και το χωριό του Κουβαρά με 2.500 κατοίκους, αλλά ευτυχώς ο κίνδυνος εξαλείφθηκε άμεσα.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές πολλών σπιτιών και προξένησε ζημιές σε δύο από τα κτίρια, ενώ στα άλλα έκαψε πέργκολες και περιφράξεις.

Ο ακριβής απολογισμός των ζημιών, ωστόσο, θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.




Επίσης, την Παρασκευή κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας - Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Το απόγευμα της Παρασκευής -όταν έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλωνόταν με ταχύτητα- ο δήμος Μαρκοπούλου απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση, καλώντας κάθε ιδιώτη ο οποίος έχει φορτηγό - υδροφόρα να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στο Ιππόδρομο, προκειμένου να βοηθήσει στο έργο πυρόσβεσης.

Δήμαρχος Μαρκόπουλου: «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο»

Την κατάσταση περιέγραψε χθες με τα πιο δραματικά χρώματα, όταν η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σπύρος Μεθενίτης, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr πως κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 17:25, η φωτιά ήταν κοντά στον οικισμό των πιλότων της Ολυμπιακής στην περιοχή Μαζογερέ. «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο. Εάν η φωτιά φτάσει στο δάσος του Κουβαρά θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που θα έχει συμβεί στη βορειοανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια», είχε πει ο δήμαρχος.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν χθες στο Μαρκόπουλο εδώ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης