Σφίγγει τώρα ο κλοιός για τον Κούπα

Σφίγγει τώρα ο κλοιός για τον Κούπα

Τον 26χρονο αστυνομικό των ΕΚΑΜ επισκέφτηκε ο Ν. Δένδιας - Τουλάχιστον 23 φορές πυροβόλησε με το καλάσνικοφ ο Κόλα πριν πέσει νεκρός - Η βαλλιστική έδειξε ότι δεν σκότωσε με αυτό την άτυχη Κατερίνα από τα Ίσθμια και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο - «Απαντήσεις» από την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Σφίγγει τώρα ο κλοιός για τον Κούπα
Ο Ιλίρ Κούπα είναι πλέον ο επόμενος στόχος του ανθρωποκυνηγητού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Μετά τη μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Κόλα, ο Κούπα αναζητείται από τις Αρχές, που έχουν στήσει μπλόκα στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του.

Η αστυνομία εκτιμά πως οι αντοχές του Κούπα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθότι, έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος, είναι βέβαιο πως θα αναζητά να ξεκουραστεί για λίγο.

Κλείσιμο
Όμως, δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού παντού και ειδικά στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» όλη την περιοχή.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν, ακόμη, πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό, φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ωστόσο πως τον θέλουν ζωντανό.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου, καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν τους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Να σημειωθεί πως οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τον 26χρονο αστυνομικό των ΕΚΑΜ επισκέφτηκε ο Ν. Δένδιας
Τον 26χρονο αστυνομικό των ΕΚΑΜ που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα, έπειτα από τον τραυματισμό του κατά την διάρκεια της συμπλοκής με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ξημερώματα της Κυριακής, επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού η οποία, όπως είπε, «είναι πολύ καλή» και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείο και την αστυνομία.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους τέσσερις μήνες, θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Δένδιας επανέλαβε την κριτική του για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιχμές που άφησε χθες για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε».

«Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε», τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, «γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».




Τι έδειξε η βαλλιστική του καλάσνικοφ του Κόλα

Την παρουσία του Μαριάν Κόλα και στις προηγούμενες συμπλοκές των Αλβανών κακοποιών με τους αστυνομικούς, στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, επιβεβαίωσαν οι βαλλιστικές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, έξι από τους κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κόλα, στο Σούλι, προέρχονται από το καλάσνικοφ που έφερε πάνω του ο κακοποιός και το οποίο κατασχέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από το ίδιο όπλο, προέρχονται επίσης:

  • οκτώ κάλυκες που βρέθηκαν σε ένα κλεμμένο LADA στις 16 Ιουνίου. Από το συγκεκριμένο όχημα κακοποιοί είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών σε μπλόκο της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στη διασταύρωση του «Παλαιού Λεβέντη».
  • τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στη συμβολή της Ιωνίας Οδού με την Εθνική Οδό Άρτας - Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης), όπου κακοποιοί πυροβόλησαν κατά αστυνομικού μπλόκου από ένα κλεμμένο ΝISSAN, τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουλίου.
  • έξι κάλυκες που βρέθηκαν εντός του NISSAN, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες στην Φιλιππιάδας Πρεβέζης, τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας.

Όπως διαπιστώθηκε, δηλαδή, δεν είχε σκοτώσει με αυτό την άτυχη Κατερίνα από τα Ίσθμια και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο.

Δείτε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της συμπλοκής:

Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού








Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού

Εκτός από ένα ραδιοφωνάκι, αξίζει να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στο άψυχο σώμα του Κόλα το κινητό του τηλέφωνο.

Όλες αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής των δραπετών έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα sim, προκειμένου να μην εντοπίζεται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρξαν φορές που συναρμολογούσε το κινητό του και συνομιλούσε με συνεργούς του.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τις κλήσεις, για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι συνεργοί, αλλά και ποιο ήταν το κρησφύγετό τους.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης