Βραβεία σε μαθητές έδωσε η Μαριέττα Γιαννάκου

Βραβεία σε μαθητές έδωσε η Μαριέττα Γιαννάκου

Στην τελετή απονομής βραβείων Ecomobility 2013  η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων της εκστρατείας ήταν πολύ υψηλό και τα  παιδιά όλων των ομάδων εργάστηκαν με διάθεση, κέφι και δημιουργικότητα.

Βραβεία σε μαθητές έδωσε η Μαριέττα Γιαννάκου
Στην τελετή απονομής βραβείων Ecomobility 2013 που έγινε Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΙΣ των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Ελλάδα, η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε μεταξύ άλλων ότι το επίπεδο όλων των συμμετεχόντων της εκστρατείας ήταν πολύ υψηλό και τα παιδιά όλων των ομάδων εργάστηκαν με διάθεση, κέφι και δημιουργικότητα.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της πόλης των Βρυξελλών, αφού και για δεύτερη χρονιά η κυρία Γιαννάκου θα φιλοξενήσει τη νικήτρια ομάδα και τον καθηγητή της στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι παρόλο που οι Βρυξέλλες είναι μια παλιά πόλη, προσφέρει όλες τις ευκολίες για αυτόνομη διαβίωση και ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών γεγονός που σημαίνει ότι στη δημιουργία της υπήρξε στρατηγικός σχεδιασμός, προβλέποντας ταυτόχρονα μελλοντικά προβλήματα ή αλλαγές.

Κάτι τέτοιο δεν προσφέρει η Αθήνα και η αυτόνομη διαβίωση δεν γίνεται πράξη. Τέλος η κυρία Γιαννάκου τόνισε ότι η αυτόνομη διαβίωση και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν υποχρέωση στην τήρησή της.

Κλείσιμο
Το Βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκετων στο πλαίσιο των βραβείων ECOMOBILITY στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο Δημιουργικό Βραβείο, σε κάθε κατηγορία, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης