Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί σε έναν χρόνο, όλοι με το ίδιο αίτιο θανάτου

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί σε έναν χρόνο, όλοι με το ίδιο αίτιο θανάτου

Η εισαγγελία ζήτησε την εκταφή σορού γυναίκας - Έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου - Ως αιτία σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έχει δηλωθεί η ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις

girokomeio-arthro
Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στις αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι παραγγελθηκε εκταφή σορού, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.

xania_girokomeio


Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος θα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά

«Ελευθερία» και για άτομα ηλικίας 30-49 χρόνων τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού

Η Κομισιόν λέει «όχι» σε 100 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης