Όπως είπε όλα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από το Σάββατο και ιδιαίτερα από την Κυριακή αναμένονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Οκτώβριο.
Σϋμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδραργυρος θα ξεπεράσει 35 βαθμούς Κελσίου».
«Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβρη μήνα, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο» κατεληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι