PROTOTHEMA

Οικονομία

Δύο... Τετάρτες κρίνουν τα πάντα

Eurogroup: Μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα... δώσει τη δόση

Eurogroup: Μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα... δώσει τη δόση

Κινδυνεύει πάλι να μην κλείσει η τρίτη αξιολόγηση - Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» στη Βουλή - Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση

Μπορεί η εκτέλεση 14 πλειστηριασμών, εν μέσω επεισοδίων και ψεκασμών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου να έπεισε το κουαρτέτο να υπογράψει την τεχνική συμφωνία με την κυβέρνηση στο Hilton, ωστόσο η πολιτική απόφαση του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου για την εκταμίευση της δόσης απαιτεί τη διενέργεια μεγάλου αριθμού πλειστηριασμών τόσο την Τετάρτη 10, όσο και την επόμενη, 17 Ιανουαρίου.  


Το μήνυμα που έχουν περάσει οι Θεσμοί σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών είναι ότι «
για να θεωρήσουμε ότι έχει καλυφθεί το προαπαιτούμενο θέλουμε να δούμε τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (e-auctions), αλλά και πλειστηριασμών με φυσική μορφή για χρέη προς τις τράπεζες και προς το Δημόσιο. Και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας». 

Αν δεν συμβεί αυτό η Έκθεση Συμμόρφωσης που πρέπει να συντάξει το κουαρτέτο παραμονές του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου δεν θα δίνει το πράσινο φως για το οριστικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.  

Κάπως έτσι, η ανάπαυλα για την κυβέρνηση από την αποχή των συμβολαιογράφων αλλά και η χαλαρότητα που επικρατεί τις μέρες των εορτών θα δώσουν τη θέση τους σε μια εβδομάδα με τρία κρίσιμα τεστ: 

-Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων. Με βάση τις σκηνές μάχης που έχουμε δει τους προηγούμενους μήνες αλλά και τις αυστηρότερες ρυθμίσεις που ψήφισε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την προστασία των συμβολαιογράφων η «εξίσωση» φαίνεται δύσκολη.  

-Την ίδια ημέρα αναμένεται η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή με το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει δεκάδες προαπαιτούμενα και περιλαμβάνει τρία βασικά «αγκάθια». Τη ψήφιση διάταξης που θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία να βγάζει στο σφυρί ακίνητα για χρέη πάνω από 500 ευρώ (όπως προβλέπει το μνημόνιο), τη ρύθμιση για την προκήρυξη απεργιών από το 50% + 1 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων και τη νομική κατοχύρωση της εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αν το συμφωνήσει το ΔΝΤ με τους άλλους θεσμούς τον προσεχή Μάιο. 

-Ακολούθως, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG) η οποία θα προετοιμάσει το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν γίνει οι πλειστηριασμοί και να έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Τετάρτη ώστε η συνεδρίαση του EWG να αποτελέσει πρόκριμα για την έγκριση της δόσης που υπολογίζεται στην περιοχή των 5 δισ. ευρώ. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Qwe06/01/201820:57

Κολοκύθια δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Δήθεν απειλούν . Ποιον κοροϊδεύουν;

Απάντηση
Μ.ΠΑΣΟΚ06/01/201817:19

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ,ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ ΤΑ ΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΟΠΝ ΠΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ?

Απάντηση
Τελος06/01/201813:23

Τέλος σην μονιμότητα στον δημόσιο τομέα!Φτανει πια!Φτανει!!!

Απάντηση
Ντόλτσε και οράματα06/01/201809:58

Να πληρώσουν όλοι ή κανένας. ''Όλα όλα ή τίποτα'' λέει το λαικό ποπ άσμα , με το οποίο βου'ι'ζε η Αθήνα την δεκαετία του 1980 και όλη η Ελλάδα. Τότε που βαράγαμε το αλογό μας και είχαμε δεκάρες και πήγαιναν όλα καλά. Τότε που είμαστε ιδεολογικοποιημένοι και κοινωνικοποιημένοι και τσεπάτοι και μουράτοι. Τότε που υπήρχε η πραγματική λαική μπουζουξίδικη σκυλάδικη διασκέδαση. '' Νάχαν οι καρδιές αμπάρες να κλειδαμπαρώνουν ''. Τότε που χτίζονταν ο σοσιαλμετασχηματισμός της κοινωνίας και τα οράματα της κοινωνικοποίησης της φωνής του μεγάλου λαικού βάρδου ..Στέλιου. Τότε που'' οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι'' στην κρατική τηλοψία φιλμάτα και παίχτηκε και ''ο δρόμος του λαμόρε'' και ''το θωρηκτό ποτέμκιν'' . '"Πετροχημικά οι καθεδρικές της ερήμου'' Για την μονάδα πετροχημικών που δεν εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι , και που την απέτρεψε από το 1979 η λαική οργή και ο λαικός ξεσηκωμός της περιοχής, σαν άλλοι Σουλιώτες και Σουλιώτισες με ταμπούρια μέδα στις καλύβες πελάδες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. ''Η καθεδρική της φτώχειας'' κατάντησε σήμερα η Ελλάδα , έτσι την καταντήσανε . Και την καταντήσανε έτσι εκείνοι πιυ χτύπησαν πισώπλατα το λαικό ακομμάτιστο κίνημα των αγανακτισμένων , φοβούμενοι τις βουλευτικές των έδρες μην χάσουν τον βουλευτικό μισθό.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία