Αθήνα καλεί ΔΝΤ: Πείτε μας αν θέλετε να τελειώνουμε στα γρήγορα ή όχι

Μήνυμα Τσακαλώτου-Γεροβασίλη ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα αν υπάρξει καθυστέρηση

Αθήνα καλεί ΔΝΤ: Πείτε μας αν θέλετε να τελειώνουμε στα γρήγορα ή όχι
Αυστηρό μήνυμα, κυρίως προς το ΔΝΤ 
, για να ξεκαθαρίσει, αν είναι πρόθυμο να συμβάλλει, για να κλείσει σύντομα η
διαπραγμάτευση ή όχι, απηύθυνε σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομικών, και παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου,
Όλγας Γεροβασίλη
Κλείσιμο
, ο υπουργός κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος
, με αφορμή τις πληροφορίες για διαφωνία του ΔΝΤ με το σχέδιο
Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό 
και ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε με έμφαση, ότι «εμείς καλέσαμε το ΔΝΤ να μετέχει στο νέο πρόγραμμα, είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για συζήτηση και συμβιβασμούς, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι, να πάρει πολύ χρόνο η συζήτηση για να κλείσει η αξιολόγηση και για το χρέος, γιατί τότε δεν θα φτάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα, γιατί δεν θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη και η ανάπτυξη και γιατί τότε δεν βγαίνει το πρόγραμμα».

Ο κ. Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι, οι θεσμοί και το ΔΝΤ, έχουν ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για το ασφαλιστικό, αλλά, συμπλήρωσε, ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση πως έχουν ενστάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γι' αυτό, καλεί και επισήμως το ΔΝΤ να αποκαλύψει τις προθέσεις του, καθώς, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, όπως είπε, έχουν θέσει σαν «κόκκινη γραμμή» ότι δεν θα κοπούν συντάξεις. Παρ' όλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος, μετά και την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις συναντήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του, ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και πάλι διαπραγματεύσεις, με τους επικεφαλής των ελεγκτών, στην Αθήνα (χωρίς να προσδιορίζει και πάλι πότε ακριβώς), ώστε να καταλήξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο επίσης δεν προσδιόρισε, αν θα πρόκειται για εβδομάδες ή για μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης