Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εισροή δύο δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εισροή δύο δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, έγινε γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει θετικά προκειμένου να διατεθεί από την ευρωπαϊκή πλευρά χρηματοδότηση στο 100% των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εισροή δύο δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία
Περί τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εισροή περισσότερων από 2 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως έκανε γνωστό η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη στο ΥΠΑΠΕΝ.

Αφού συνεχάρη τον κ. Τσιρώνη, η επίτροπος ανέφερε ότι την Τρίτη 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση της Επιτροπής, αναμένεται να ψηφίσει θετικά προκειμένου να διατεθεί από την ευρωπαϊκή πλευρά χρηματοδότηση στο 100% των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στόχος για την κ. Κρέτσου είναι «να λυθεί εν μέρει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και να μην μπαίνουν όρια στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα», όπως είπε. Επεσήμανε ότι η μέχρι σήμερα απορρόφηση των κονδυλίων ανέρχεται στο 91% ενώ η επερχόμενη αλλαγή στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία πρόκειται να δώσει την ευκαιρία στη χώρα μας να αγγίξει το 100%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης