Αμεση ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αμεση ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εως τα τέλη Οκτωβρίου η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των διαγωνισμών

Αμεση ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ασφυκτικές προθεσμίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει το προσχέδιο του Μνημονίου στα προαπαιτούμενα.

Ειδικότερα, έως τα τέλη Οκτωβρίου η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανακοινώσουν τις προθεσμίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των διαγωνισμών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με βάση τον προτιμητέο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί, διαδικασία η οποία δεν θα πρέπει να είναι αναστρέψιμη. Στις προαπαιτούμενες δράσεις προβλέπεται ακόμη η έγκριση από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ του σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας που θα περιλαμβάνει προς ιδιωτικοποίηση όλα τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν εισφερθεί στο Ταμείο έως τις 31/12/2014.

Κλείσιμο
Το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας θα επικαιροποιείται σε εξαμηνιαία βάση και θα εγκρίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ. Το νέο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να έχει ιδρυθεί έως τον Μάρτιο του 2016, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τον Ιούνιο του 2016. Τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην οποία θα προβαίνει το εν λόγω ταμείο, θα χρησιμοποιούνται ως γνωστόν για την αποπληρωμή του χρέους. Μια ειδική Task Force, η οποία θα πρέπει να ορισθεί έως τον Οκτώβριο του 2015, θα αναλάβει να διερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία που θα περάσουν στο νέο ταμείο, καθώς και τους τρόπους βέλτιστης αξιοποίησής τους, ενώ θα εξετασθεί εάν σε αυτά θα περιληφθούν και περιουσιακά στοιχεία που σήμερα ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Το ταμείο δεν θα επιτρέπεται να παρέχει εγγυήσεις, να εκδίδει ομόλογα ή να δανείζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης