ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ την επόμενη 2ετία

ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ την επόμενη 2ετία

Κατά τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, εάν δεν υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τότε θα πρέπει να δοθεί στη χώρα μία περίοδος χάριτος 30 ετών για όλα τα κεφάλαια που η χώρα οφείλει στην Ευρωζώνη

ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ την επόμενη 2ετία
Διόλου ευχάριστες δεν είναι οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, βάσει ορισμένων διαρροών που εμφανίζονται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το Ταμείο εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ εντός της επόμενης 2ετιας και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη «μεγαλύτερης ελάφρυνσης σε σύγκριση με αυτή που φαίνεται πρόθυμη να εξετάσει η Ευρώπη», ενώ προστίθεται ότι ακόμη και οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μπορούν να αποδειχθούν λανθασμένες, καθώς οι πτωτικοί κίνδυνοι για την οικονομία παραμένουν «ζωντανοί».

Κατά τους οικονομολόγους του ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τότε θα πρέπει να δοθεί στη χώρα μία περίοδος χάριτος 30 ετών για όλα τα κεφάλαια που η χώρα οφείλει στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δανείων που μπορεί να λάβει.

Κλείσιμο
Αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εκτιμά ότι θα φθάσουν στο 15% του ΑΕΠ. Επίσης τονίζεται ότι ο δανεισμός της Ελλάδας με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που αντιστοιχούν σε αξιολόγηση ΑΑΑ θα δημιουργούσε «μη βιώσιμη δυναμική χρέους» για δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης