Σόιμπλε: Όχι σε χαλάρωση - Πρέπει να γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί

Σόιμπλε: Όχι σε χαλάρωση - Πρέπει να γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πολλές φορές το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι οι κανόνες αλλά η εφαρμογή τους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαλύοντας τις ψευδαισθήσεις περί επερχόμενων ελαφρύνσεων

Η Καρύδη γίνεται ..."Μέλισσα" !
Σόιμπλε: Όχι σε χαλάρωση - Πρέπει να γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί
Αντίθετος με οποιαδήποτε προοπτική χαλάρωσης των μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στους Financial Times, μετά τις πρόσφατες εκκλήσεις για περισσότερη ευελιξία από διάφορους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Δεν πρέπει να μιλάμε για τροποποιήσεις. Πρέπει να κάνουμε αυτό που λένε οι κανόνες. Αυτό που έχει συμφωνηθεί. Πρέπει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πολλές φορές το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι οι κανόνες αλλά η εφαρμογή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στην Ευρώπη δεν έχω ακούσει καμία τέτοια έκκληση ούτε από τον Ιταλό πρωθυπουργό ούτε από κανέναν άλλο στην Γερμανία. Στο συνασπισμό μας το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό», πρόσθεσε για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ματέο Ρέντζι αλλά και του Σίγκμαρ Γκάμπριελ -τον ηγέτη του Γερμανού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD)- να χαλαρώσουν τη λιτότητα για να προωθήσουν την ανάπτυξη.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στη  διαμάχη Κάμερον-Γιούνκερ και τις απειλές του Βρετανού πρωθυπουργού για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι μια Ευρώπη χωρίς τη Βρετανία είναι «αδιανόητη» ενώ πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα κάνει ότι είναι στο χέρι του για να κρατήσει τη χώρα εντός της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα από το 
newmoney.gr εδώ







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης