Η Κομισιόν αμφισβητεί την υποβάθμιση από τη S&P

Η Κομισιόν αμφισβητεί την υποβάθμιση από τη S&P

Σε ΑΑ+ από ΑΑΑ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασυμφωνία των κρατών-μελών στο θέμα του προϋπολογισμού


Η Κομισιόν αμφισβητεί την υποβάθμιση από τη S&P
Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, επικαλούμενος τις αυξανόμενες εντάσεις στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Πρόκειται για το δεύτερο “χτύπημα” της S&P στην ΕΕ, μετά τις υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων αρκετών χωρών-μελών στις οποίες προχώρησε τους τελευταίους μήνες.

"Κατά την γνώμη μας, η συνολική πιστοληπτική ικανότητα των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μειωθεί", ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως "υπάρχει μεγαλύτερη διχογνωμία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σηματοδοτώντας αυτό που θεωρούμε αυξανόμενα ρίσκα ως προς την στήριξη ορισμένων κρατών μελών στην ΕΕ".

Κλείσιμο
Ο οίκος πάντως διατηρεί αμετάβλητη την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση και "σταθερό" το outlook, γεγονός που σημαίνει πως δεν έχει την πρόθεση να μεταβάλει την αξιολόγησή του μεσοπρόθεσμα.

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνεί κατηγορηματικά με την αξιολόγηγη του S&P      

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε κατηγορηματικά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors να αφαιρέσει το τριπλό "AAA" από την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξαιτίας των όλο και πιο δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών για θέματα προϋπολογισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "διαφωνεί με τον S&P για το ότι οι υποχρεώσεις των κρατών μελών ως προς τη συμβολή τους στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μπορεί να τεθούν εν αμφιβόλω σε περίπτωση εντάσεων", δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης