Έως 700 εκατ. ευρώ δίνουν οι Κινέζοι για τον ΟΛΠ

Έως 700 εκατ. ευρώ δίνουν οι Κινέζοι για τον ΟΛΠ

Έντονες είναι οι φήμες, τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τις οποίες, οι Κινέζοι κατέθεσαν πρόταση ύψους 500 εκατ. ευρώ. Όμως, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, δεν έχει κατατεθεί  προσφορά από την Cosco για την απόκτηση του ΟΛΠ.

Στα 134 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Έως 700 εκατ. ευρώ δίνουν οι Κινέζοι για τον ΟΛΠ
Τα 500 εκατ. ευρώ είναι το ύψος των επενδύσεων που θα ήθελε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να γίνουν από τον νέο επενδυτή του ΟΛΠ. Όμως, το ποσό αυτό, θεωρείται υψηλό εάν αναλογιστεί κανείς ότι για την κρουαζιέρα έχει εγκρίνει 114 εκατομμύρια η ΕΕ, το Σ.ΕΜΠΟ είναι έτοιμο και απομένουν περίπου 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και 30 εκατ. για το logistic center στο Σχιστό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Κινέζοι κοστολογούν τον Οργανισμό από 300 έως 400 εκατομμύρια ευρώ σε ρευστό συν 300 εκατομμύρια σε έργα, ανεβάζοντας το τίμημα στα  600 με 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει την πώληση του ΟΛΠ και το έχει δεχθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  Εν αντιθέσει το ΠΑΣΟΚ δεν συζητάει την πώληση της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία μπορεί να μείνει τελικά στο Δημόσιο.

Κλείσιμο
Πάντως, εάν η Cosco πάρει τον ΟΛΠ το εγγυημένο αντάλλαγμα που θα έπαιρνε ο Οργανισμός και κατ’ επέκταση το ελληνικό δημόσιο θα καταλήγει στα κινεζικά ταμεία, όποτε αυτό αρχίσει να καταβάλλεται.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης