«Πράσινο φως» από το EuroWorkingGroup για τη δόση

«Πράσινο φως» από το EuroWorkingGroup για τη δόση

Το τελευταίο από τα 22 προαπαιτούμενα, που αφορά στην κινητικότητα των εκπαιδευτικών, θα εκπληρωθεί με την κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Παιδείας - Ντάισελμπλουμ: Ικανοποιημένη η Τρόικα από την πρόοδο της Ελλάδας

«Πράσινο φως» από το EuroWorkingGroup για τη δόση
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ (2,5 δισ. από τον EFSF και 1,5 δισ. από τις επιστροφές κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών) τη Δευτέρα 29 Ιουλίου άναψε το μεσημέρι της Τετάρτης το EuroWorkingGroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών το συμβούλιο συμφώνησε στα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ενημερώθηκαν σήμερα από τα θεσμικά όργανα της τρόικας ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά τα προαπαιτούμενες δράσεις για την αποδέσμευση της δόσης, εκτός από μία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κλείσιμο
Ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε, μάλιστα, τα προαπαιτούμενα μέτρα αναγκαία,  για την δημοσιονομική πολιτική, την φορολογική αναδιάρθρωση, την διαχείριση των εσόδων, την διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με την τελευταία εκκρεμή δράση, οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα  29 Ιουλίου, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Όλη η δήλωση Ντάισελμπλουμ

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από την Τρόικα ότι η Ελλάδα υλοποίησε ικανοποιητικά τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, εκτός από μία, η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Ελληνική Βουλή ως την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Αυτές οι προαπαιτούμενες δράσεις αφορούσαν σημαντικά βήματα στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής, της φορολογικής μεταρρύθμισης, των διοικητικών εσόδων, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Με την επιφύλαξη ότι θα ικανοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εθνικές διαδικασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 29 Ιουλίου. Όταν όλη η διαδικασία ολοκληρωθεί ικανοποιητικά, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα είναι σε θέση να εκταμιεύσει την πρώτη υπο-δόση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 2,5 δισ. ευρώ».

Σήμερα η τροπολογία

Το τελευταίο μέτρο που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, θα εκπληρωθεί με την κατάθεση το πρωί της Τετάρτης τροπολογίας στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Παιδείας.

Στην τροπολογία όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο «θα μπορέσουν να απορροφηθούν καθηγητές ειδικοτήτων που καταργήθηκαν είτε σε μονάδες του υπουργείου Υγείας, είτε ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, ή σε άλλες ειδικότητες όπως αισθητικής, κομμωτικής, που υπάρχει δυνατότητα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες». 

Στη συνέντευξή του ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «οι άνθρωποι που μπορεί να συζητηθεί να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν γίνεται να υπερβαίνουν τις 2.000».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης