Εκβιάζει ξανά ο Σόιμπλε με τη δόση

Εκβιάζει ξανά ο Σόιμπλε με τη δόση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει πέντε από τα 22 προαπαιτούμενα - «Δείχνει» την Τρόικα ως υπεύθυνη για την καθυστέρηση στη διαδικασία εκταμίευσης, επειδή δεν έχει ακόμα παραδώσει την έκθεσή της για την ελληνική οικονομία - ΥΠΟΙΚ: Με το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας εκπληρώνουμε και τα τελευταία προαπαιτούμενα

Schaeuble blackmailing again with the next tranche
Με «φρένο» στην εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα απειλεί η Γερμανία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Μιλώντας εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του EuroWorking Group, για την έγκριση της δόσης, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πέντε εκ των συνολικά 22 προαπαιτούμενων μέτρων.

Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πως η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα έχει καθυστερήσει, αποδίδοντας την ευθύνη στην τρόικα, η οποία δεν έχει προχωρήσει, ακόμα, στην έκδοση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κατέστησε σαφές, αποστέλλοντας μήνυμα προς την Αθήνα, πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πέντε εκ των 22 προαπαιτούμενων μέτρων, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup, στις 8 Ιουλίου.

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι η γερμανική Βουλή αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ μέχρι και τις 29 Ιουλίου.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι αντικείμενο της συνεδρίασης του EuroWorking Group θα αποτελέσει η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος, η οποία και θα καθορίσει την στάση των εταίρων ως προς την εκταμίευση ή μη της δόσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση τριών δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, από τα οποία τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ, καθώς προβλέπεται να χορηγηθεί η δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και να επιστραφούν κέρδη ύψους δύο δισ. ευρώ που είχαν κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να εγκριθεί από το EWG και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και αφού οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές εθνικές διαδικασίες τους, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 8ης Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης