Ο Δημήτρης Δημητριάδης «ταξιδεύει» με το Insenso στην Πολωνία

Ο Δημήτρης Δημητριάδης «ταξιδεύει» με το Insenso στην Πολωνία

Το «Insenso» του Δ. Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ο Δημήτρης Δημητριάδης «ταξιδεύει» με το Insenso στην Πολωνία

  
Το «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, εγκαινιάζει στις 15 Ιανουαρίου τον θεατρικό κύκλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2016 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στο θέατρο του υπέροχα ανακαινισμένου παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του Βρότσλαβ, η Αλεξάνδρα Καζάζου θα ερμηνεύσει τον μονόλογο της κόμισσας Λίβια Σερπιέρι περί έρωτος και πάθους που οδήγησε στον εξευτελισμό και την τριπλή προδοσία -της πατρίδας, της κοινωνικής τάξης, του εραστή.

Κλείσιμο
«Για τον Δημητριάδη όπως και για πολλούς, ο έρωτας είναι από τα πιο επαναστατικά στοιχεία της ζωής, από αυτά που συγκλονίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο, μας δίνουν ώθηση να ξεφύγουμε. Θεωρώ ότι το έργο έμμεσα, έχει να κάνει με αυτό που ζούμε σήμερα, την προσπάθεια να ξεπεράσουμε όσα θεωρούμε δεδομένα, να ξεφύγουμε, να μπούμε σε κάτι που δεν τολμάμε», εξηγεί ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, ο οποίος βρήκε στην Αλεξάνδρα Καζάζου την ιδανική ερμηνεύτρια για το ρόλο της Λίβιας Σερπιέρι.

Η τριαντατριάχρονη ηθοποιός γεννήθηκε στην Πολωνία από πατέρα Έλληνα και μητέρα Πολωνέζα, μεγάλωσε στην Ελλάδα και σπούδασε θέατρο στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι. «Η θεατρική κινησιολογία της Αλεξάνδρας σε συνδυασμό με το μεσογειακό της ταπεραμέντο, δημιουργούν εξαιρετικό αποτέλεσμα στη σκηνή», λέει ο σκηνοθέτης.

Η παράσταση, ανεβαίνει στα ελληνικά με υπέρτιτλους. Δεν επενδύεται με μουσική καθώς η ερμηνεία στηρίζεται στη μουσικότητα του κειμένου που ο ίδιος ο συγγραφέας το έχει χαρακτηρίσει «σιωπηλή όπερα», με τις δικές της παύσεις, τελείες, ανάσες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης