O Mάσα στη Williams το 2014!

O Mάσα στη Williams το 2014!

Ο 32χρονος πιλότος της Ferrari θα οδηγεί του χρόνου για λογαριασμό της ιστορικής Βρετανικής ομάδας.

O Mάσα στη Williams το 2014!
Είναι αλήθεια πως η Williams δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ιστορίας της τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι σε μια αναλαμπή πήρε μια νίκη στην Ισπανία με το Μαλντονάντο αλλά φέτος όλη τη χρονιά πνέει τα λοίσθια.

Κλείσιμο
Μια συνεργασία όπως αυτή με το Μάσα μόνο θετική μπορεί να είναι για την ομάδα.
Ο Βραζιλιάνος οδηγεί από το 2006 για λογαριασμό της Ferrari, με την οποία έχει κερδίσει 11 GP έως το 2008 όταν έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο που του στέρησε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Χάμιλτον στη Βραζιλία. Στη Ferrari πήραν απόφαση να τον απομακρύνουν μετά την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς και στη θέση του θα αγωνίζεται ο Ράικονεν το 2014. Ο Μάσα όντας «ελεύθερος» οδηγεί πιο ανταγωνιστικά και έχει φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση τον Αλόνσο στα τελευταία GP.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο Μάσα του χρόνου θα αγωνίζεται μαζί με τον Βάλτερι Μπότας για λογαριασμό της Williams. Όλα δείχνουν πως ο Μαλντονάντο οδεύει προς τη Lotus που χρειάζεται τα χρήματα της κρατικής χορηγίας που τον συνοδεύουν. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα έχει τη στήριξη της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών PDVSA.

Με τη Williams στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί άλλοι 5 Βραζιλιάνοι. Ο λόγος για τον αείμνηστο Άιρτον Σένα που έχασε τη ζωή του το 1994 οδηγώντας μια Williams, αλλά και τον ανιψιό του Μπρούνο που δεν μπόρεσε να παραμείνει στη F1. Για την ομάδα έχουν επίσης οδηγήσει στο παρελθόν ο Πικέ, ο Μπαρικέλο και ο Πιτζόνια.



Τα οικονομικά της Βρετανικής ομάδας είναι ένα σημείο προβληματισμού
που φυσικά επηρεάζει σημαντικά και την απόδοση του μονοθεσίου αλλά παρόλα αυτά η επικεφαλής της ομάδας και κόρη του ιδρυτή, Κλαίρ Ουίλιαμς τόνισε: « Για μας το πιο σημαντικό είναι το οδηγικό ταλέντο που προηγείται των όποιων συνεργειών με χορηγούς. Ο Φελίπε δεν έφερε χρήματα για να πάρει τη θέση, το ξεκαθάρισε αυτό από την αρχή. Εναπόκειται σε μας τώρα να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι κατάγεται από τη Βραζιλία όπου υπάρχει το πιο πολυπληθές κοινό για τη F1».

O Μάσα έχει υπογράψει ένα σύνθετο συμβόλαιο με τη Williams διασφαλίζοντας την παρουσία του στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2015. Μετά και απ’ αυτή τη συμφωνία αν όλα εξελιχθούν με βάση τη λογική ο Μαλντονάντο θα πάει στη Lotus ενώ για τη McLaren ακούγεται ότι μπορεί ο Πέρεζ να χάσει τη θέση του από το Μάγκνουσεν. Η ανακοίνωση καθυστέρησης της δημοσιοποίησης του κεντρικού χορηγού της McLaren για το 2014 προφανώς έχει τη σημασία της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης