The Man in the Mask

The Man in the Mask

Ο… μασκοφόρος Κώστας Καϊμακόγλου μιλά στο www.sport-fm.gr για τις βλέψεις της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ, τον τραυματισμό του στη μύτη και τον απαιτητικό Αντρέα Τρινκιέρι.

Είδε την έξοδο η Κάρτσωνα
The Man in the Mask
Άλλοι στη θέση του θα λιγοψυχούσαν, θα κρύβονταν ή θα έβρισκαν αφορμή να εγκαταλείψουν την Εθνική για να κάνουν διακοπές. Όχι όμως ο Κώστας Καϊμακόγλου. Αφού, λοιπόν, αντιμετώπισε σαν… νυχιά το ακούσιο χτύπημα του Μπογκντάνοβιτς στο πρώτο φιλικό με την Κροατία που του προκάλεσε κάταγμα στη μύτη, περίμενε καρτερικά το «ΟΚ» των γιατρών για να επανέλθει στη δράση.

Φόρεσε την προστατευτική μάσκα και σαν… άλλος Τζιμ Κάρεϊ από τη γνωστή ταινία («The Mask») ήταν σαν να απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις οδηγώντας την Εθνική με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ σε μόλις 21 λεπτά στο άνετο 95-62 επί της Μεγάλης Βρετανίας.

Κλείσιμο
Συνέντευξη στον Αντώνη Νταλιάνη

«Το παν είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι και να λες ‘έχω χτυπήσει’, θα επηρεαστεί η απόδοσή σου και μπορεί μάλιστα να τραυματιστείς στο ίδιο σημείο. Όταν έχεις ένα πρόβλημα και προσπαθείς να το κρύψεις, πάντα θα χτυπάς εκεί», δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ τυχερός γιατί η ομοσπονδία και οι άνθρωποι της Εθνικής με βοήθησαν να βρω μια μάσκα για να ταιριάξει απόλυτα στο πρόσωπό μου. Έχω καλή ορατότητα και μπορώ να αποδίδω κανονικά».

Παρότι με τη μάσκα βλέπει καθαρά, ο «Κάι» αρνείται να δει πολύ μπροστά. «Τα φιλικά στο Ηράκλειο ήταν καλά τεστ για τη συνέχεια της προετοιμασίας μας. Δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, αλλά δουλεύουμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την έναρξη του τουρνουά. Εκεί πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν βλέπουμε όμως μακριά. Κοιτάζουμε μόνο την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι», ανέφερε.

Ο 30χρονος άσος πήρε μια πρώτη γεύση από… Αντρέα Τρινκιέρι. Άλλωστε με τον Ιταλό τεχνικό θα έχει στο εξής συνεργασία διαρκείας, μιας και θα σμίξουν στην Ούνιξ Καζάν. «Τα στοιχεία των ελληνικών ομάδων είναι αυτά που ζητεί και ο κόουτς. Άμυνα, άμυνα, άμυνα! Από κάθε παίκτη στην πεντάδα απαιτεί κάποια πράγματα για να βγαίνουν καλές συνεργασίες και στην επίθεση. Από την άμυνα παίρνουμε ενέργεια στην επίθεση κι αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας αυτής της ομάδας. Κάθε μέρα αφομοιώνουμε και καλύτερη τη φιλοσοφία του, που δεν απέχει και πολύ από αυτές που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ και τις περισσότερες ελληνικές ομάδες».

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης