Την Κυριακή ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία της Γεωργιούπολης
Τη ζωή του έχασε ένας 60χρονος άντρας, από πνιγμό, στα Χανιά και συγκεκριμένα στην παραλία της Γεωργιούπολης, σήμερα το πρωί.
Ο άνδρας έγινε αντιληπτός από λουόμενους που διαπίστωσαν ότι για αρκετή ώρα το σώμα του δεν κινιόταν με αποτέλεσμα να τον πλησιάσουν για τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς ήταν ήδη πολύ αργά καθώς όπως αποδείχτηκε ο 60χρονος ήταν νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο όπου θα γίνει νεκροψία.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από 24ώρες πνιγμού. Το Σάββατο, στη θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά, στην Κίσσαμο Χανίων, ένας 68χρονος ανασύρθηκε επίσης έχοντας χάσει τη ζωή του μέσα στη θάλασσα. Και ο συγκεκριμένος άνδρας υποβλήθηκε σε νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Και για τους δύο πνιγμούς έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Χανίων.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.