Ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ για τη Γάζα από την Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ για τη Γάζα από την Ελλάδα

Έτοιμη η χώρα να υποδεχθεί και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά

Ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ για τη Γάζα από την Ελλάδα
Βοήθεια ύψους 500.000 ευρώ προσφέρει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή. 

Η χώρα μας δήλωσε επίσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNRWA, την ετοιμότητά της να υποδεχθεί και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Κλείσιμο

Με απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή, η Ελλάδα, ως πρώτο βήμα, διαθέτει άμεσα στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ποσό ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ως συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ελλάδα δήλωσε, επίσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNRWA, τη διαθεσιμότητά της για την υποδοχή και περίθαλψη Παλαιστινίων τραυματιών, ιδίως παιδιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης