Χρεοκόπησε κι επίσημα η Hanjin Shipping

Χρεοκόπησε κι επίσημα η Hanjin Shipping

Το δικαστήριο έκλεισε τη διαδικασία αποκατάστασης της εταιρείας στις αρχές του μήνα, δηλώνοντας ότι η εκκαθάριση θα φέρει περισσότερη αξία στους πιστωτές, με τα μεγαλύτερα assets της να πωλούνται

Χρεοκόπησε κι επίσημα η Hanjin Shipping
Κι επίσημα πτώχευση κήρυξε η νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping, μια από τις δέκα μεγαλύτερες ναυτιλιακές στον κόσμο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, την Παρασκευή, νοτιοκορεάτικο δικαστήριο την κήρυξε κι επίσημα τη χρεοκοπία της, ύστερα από μήνες αβεβαιότητας. Η κατάρρευση της Hanjin σηματοδοτεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την παγκόσμια ναυτιλία.

Με απόφαση του δικαστηρίου, θα οριστεί ένας επόπτης που θα πουλήσει τα υπόλοιπα πλοία και άλλα assets που έχει ακόμη στην κατοχή της η Hanjin, για να αποπληρώσει τους πιστωτές της, τόνισε ο δικαστής του κεντρικού περιφερειακού δικαστηρίου της Σεούλ.

Το δικαστήριο έκλεισε τη διαδικασία αποκατάστασης της εταιρείας στις αρχές του μήνα, δηλώνοντας ότι η εκκαθάριση θα φέρει περισσότερη αξία στους πιστωτές, με τα μεγαλύτερα assets της να πωλούνται.

Τι πήγε στραβά; Η παγκόσμια κρίση στη ναυτιλία επηρέασε τα κέρδη των ναυτιλιακών, οδηγώντας σε υπερπροσφορά, χαμηλότερες τιμές και αυξημένα χρέη.
Κλείσιμο
Επομένως το ερώτημα δεν ήταν αν κάποια μεγάλη ναυτιλιακή θα έφτανε στο σημείο να χρεοκοπήσει, αλλά μάλλον ποια θα ήταν η πρώτη. Η Hanjin αποδείχθηκε η πιο αδύναμη και με χρέη 5,4 δισ. δολαρίων (τον Αύγουστο του 2016) δυσκολευόταν να βρει χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης