Ετοιμάζεται λύση για τους μικρομολογιούχους

Ετοιμάζεται λύση για τους μικρομολογιούχους

H αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη μερική αποκατάσταση των απωλειών τους

Ετοιμάζεται λύση για τους μικρομολογιούχους
Mερική αποζημίωση για τους δεκάδες χιλιάδες μικρομολογιούχους που υπέστησαν το «κούρεμα» του 2012 (από το λεγόμενο PSI) σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πρόταση νόμου που είχαν συνυπογράψει πριν τις εκλογές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη μερική αποκατάσταση των απωλειών τους, καθώς, όπως διευκρίνισε, δεν είναι δυνατό να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα «κουρεμένα» ομόλογα με αντίστοιχα ομόλογα μεγάλης διάρκειας όπως αυτά που έλαβαν οι μικρο-επενδυτές μετά το PSI.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι και στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής, η κ. Βαλαβάνη είχε δηλώσει πως "η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει μια κατάφωρη αδικία που αφορά 15.000 οικογένειες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μικρο-ομολογιούχων, πολλοί απ' αυτούς εργάτες - μετανάστες σε άλλες χώρες, όλοι με μόνο τους «έγκλημα» ότι εμπιστεύτηκαν στο κράτος τις οικονομίες μιας ζωής.

Σε ειδικό πλαίσιο θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζόμενων, που τα ομόλογά τους τους είχαν δοθεί από το Δημόσιo ως εργατικές αποζημιώσεις για την απόλυση τους".

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης