Video: Το αγωνιστικό Astra στο Εστορίλ

Video: Το αγωνιστικό Astra στο Εστορίλ

Επί πέντε ημέρες οι μηχανικοί της Opel Motorsport βρέθηκαν μαζί με το Astra TCR στην Πορτογαλία για δοκιμές εξέλιξης.

Video: Το αγωνιστικό Astra στο Εστορίλ
Στην πίστα του Εστορίλ, δυτικά της Λισαβόνας, το 5θυρο αγωνιστικό με το 2λιτρο turbo κινητήρα, απόδοσης 330 ίππων, διένυσε αμέτρητα χιλιόμετρα. «Οι προθεσμίες είναι πολύ σφιχτές, όμως είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος», δήλωσε ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Opel, Jorg Schrott.

Πέρα από τη μηχανική και την αεροδυναμική πρόσφυση, έμφαση δόθηκε στον μπροστινό άξονα (όπου περνά η ροπή των 42,8 kgm) προκειμένου το Astra να είναι σταθερό αλλά και φιλικό προς τα ελαστικά. Οι πρώτες παραδόσεις του Astra TCR στις ιδιωτικές ομάδες θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στις αρχές Μαρτίου θα εμφανιστεί ενώπιον του κοινού στη Γενεύη.

Το βάρους 1.200 kg Astra προορίζεται για το πρωτάθλημα Touring Car Racing Series. Η τιμή του ορίζεται στα 95.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ). Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δισκόφρενα της AP, εμπρός διαμέτρου 378 mm με εξαπίστονες δαγκάνες και πίσω 265 mm με διπίστονες δαγκάνες.

Η Opel Motorsport ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αγώνες μικρής διάρκειας όσο και σε αντοχής. Οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε το Astra TCR και στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο με paddles στο τιμόνι, ρυθμιζόμενο εμπρός splitter και πίσω αεροτομή, όχι όμως και ηλεκτρονικά βοηθήματα, όπως το ABS και το ESP που δεν επιτρέπονται.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης