Η νέα Ferrari με 780 ίππους!

Η νέα Ferrari με 780 ίππους!

Το όνομα της είναι Ferrari F12tdf (σ.σ. αρχικά του Tour De France), είναι περιορισμένης παραγωγής, με επιδόσεις… πίστας και μας συστήθηκε διαδικτυακά!

Η νέα Ferrari με 780 ίππους!
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου τέρατος που γεννήθηκε στο Μαρανέλο, θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Finali Mondiali που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μουτζέλο. Όμως οι Ιταλοί μας λένε ήδη όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε γι’ αυτό.

Αποτελεί λοιπόν φόρο τιμής στο Γύρο Γαλλίας, όχι όμως τον ποδηλατικό που διεξάγεται μέχρι σήμερα αλλά τη θρυλική μάχη αντοχής που προκαλούσε έντονες συγκινήσεις τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Ειδικά στη 250 GT Berlinetta του 1956 που είχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε εκείνη την πρόκληση.

Κλείσιμο


Μόνο 799 F12tdf θα κατασκευαστούν άρα αναμένεται να γίνει γρήγορα ανάρπαστη. Εκτός από την άγρια ομορφιά της, σε αυτό συνεπικουρούν και οι εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο βραβευμένος ατμοσφαιρικός V12 6262cc που χρησιμοποιείται και στη F12berlinetta προσφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση 780 PS στις 8.500 rpm! Η ροπή έχει ανέβει από τα 70.4, στα 71.9 kgm στις 6.750 rpm, με το 80% αυτής να είναι διαθέσιμη από τις 2.500 rpm προσφέροντας διαρκώς αυξανόμενες συγκινήσεις.

Η τελική ταχύτητα της ορίζεται στα 340 km/h με τους Ιταλούς να υποστηρίζουν πως η κορυφαία F12 κάνει το γύρο στο Φιοράνο σε 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης