Γιατί φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω;

Γιατί φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω;

Το άτομο βασανίζεται έντονα από ανησυχία μήπως υποφέρει από κάποια πάθηση παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τον εκτεταμένο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στον οποίον υποβάλλεται αναίτια

Γιατί φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω;
Η «διαταραχή άγχους ασθένειας» ανήκει στις διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων σύμφωνα με το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο DSM-V και χαρακτηρίζεται από τη μεγιστοποίηση συνηθισμένων σωματικών ενοχλημάτων και την δημιουργία φόβου ότι το άτομο πάσχει από κάποια ασθένεια.

Το άτομο βασανίζεται έντονα από ανησυχία μήπως υποφέρει από κάποια πάθηση παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τον εκτεταμένο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στον οποίον υποβάλλεται αναίτια.

Προσωρινά μπορεί να καθησυχαστεί από τις ιατρικές γνώμες ωστόσο μόλις εμφανιστεί κάποιο σωματικό σύμπτωμα άνευ σημασίας ξεκινά νέος κύκλος άγχους, εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων.

Κλείσιμο
Για παράδειγμα:

Ένα σφίξιμο στο στήθος ή ταχυκαρδία μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιακού επεισοδίου ενώ - οι κεφαλαλγίες μπορεί να εκληφθούν ως σύμπτωμα - καρκίνου στον εγκέφαλο από το άτομο που υποφέρει από «υποχονδρίαση».

Στη «διαταραχή άγχους ασθένειας» η σκέψη, ότι: το άτομο έχει κάποια σοβαρή πάθηση ξεκινά κάποιες φορές από την ερμηνεία σωματικών συμπτωμάτων ως ενδείξεις της πάθησης.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης