48 ώρες στο κέντρο της Αθήνας

48 ώρες στο κέντρο της Αθήνας

Το Σαββατοκύριακο αξίζει να ζεις την πόλη σου «πολύ»

48 ώρες στο κέντρο της Αθήνας
Λένε ότι η Αθήνα ζει τη νύχτα. Στην πραγματικότητα αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ και είναι ακριβής αυτός ο ισχυρισμός, καθώς καμία άλλη στον κόσμο δεν προσφέρει τόσες πολλές συγκινήσεις όσο αυτή η αρχαία και συνάμα τόσο σύγχρονη πρωτεύουσα.

Γεμάτη ζωηρές γειτονιές, όμορφα κτίρια εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης, μουσεία, πλατείες με νέους, αξιοθέατα, παραδοσιακά και στιλάτα καφέ, γραφικά σοκάκια στον παραδοσιακό οικισμό της Πλάκας, εστιατόρια, ταβέρνες και μπαρ, οι δυνατότητες της ελληνικής πρωτεύουσας είναι αμέτρητες. Και το Σαββατοκύριακο μοιάζει ιδανικό για να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις το κέντρο της. Μια απόπειρα αρκεί για να «κακομάθεις». Θα τη βολτάρεις αλλιώς, θα τη γνωρίσεις καλύτερα, θα τη ζήσεις από κάθε της πλευρά και θα εντυπωσιαστείς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ενέργεια και καλή διάθεση. 

Το βράδυ της Παρασκευής κλείσε ατζέντες, προγραμματισμούς και e-mails, δώσε ένα boost στον οργανισμό σου με μια πολυβιταμίνη Xtra Energy
(ιδανική για όσους έχουν απαιτητική καθημερινότητα πολλές ώρες δουλειάς, άγχος, στρες, κόπωση και κακή διατροφή) και ζήσε το Σαββατοκύριακο ως «τουρίστας» στην πόλη σου. 

Εμείς τα βάλαμε κάτω και σου παρουσιάζουμε 10 κουκλίστικα σημεία της Αθήνας για να περπατήσεις μέσα σε 48 ώρες. 
Κλείσιμο

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Δεκάδες τραπεζάκια από ντιζαινάτα καφέ παραταγμένα σε στενά σοκάκια γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, είναι το σκηνικό που θα αντικρύσεις σε απόσταση λίγων μέτρων από τη δημοφιλέστερη οδό της Αθήνας, την Ερμού. Η πλατεία είναι διαρκώς γεμάτη από κόσμο που δοκιμάζει διαφορετικές ποικιλίες καφέ, σύγχρονες γαστριμαργικές γεύσεις, και ευρηματικά ποτά σε μία από τις πιο hot περιοχές του κέντρου. Το βράδυ μόλις πέσει το φως της ημέρας η θέα της Ακρόπολης από την οδό Αιόλου θα σε μαγνητίσει. 




Πλατεία Καρύτση

Η ήσυχη, σχεδόν γραφική πλατεία Καρύτση, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της, είναι «στέκι» για πολλούς Αθηναίους. Καφετέριες για όλη τη μέρα και όλες τις εποχές, μπαράκια με άποψη και μουσική που προσαρμόζεται στην κάθε ώρα, κόσμος που πηγαινοέρχεται από νωρίς, μόλις τελειώσει τη δουλειά ή τα ψώνια. Σε κάποια μαγαζιά χορεύεις κιόλας. Πολύ και δυνατά. 


Μοναστηράκι - Ψυρρή

Χαμηλά κτήρια, πλακόστρωτα δρομάκια, υπαίθρια αγορά. Αυτή η ιστορική περιοχή του κέντρου μοιάζει βγαλμένη από την Ανατολή, ενώ στους τοίχους της εντυπωσιακά graffiti καλλιτεχνών δίνουν «σάρκα και οστά» στη street art. Άκρως καλλιτεχνική, γεμάτη ζωή σε κάθε της στενάκι. Δύσκολα θα βρεις να κάτσεις στα τραπεζάκια που τοποθετούνται στα πεζοδρόμια έξω από τα μπαρ και τα κουτούκια, καθώς το σημείο αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους Αθηναίους όσο και τους τουρίστες.  



Θησείο – Πλάκα 

Δεν γίνεται να περπατήσεις στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και να μην περάσεις από την εκπληκτική περιοχή του Θησείου και της Πλάκας. Αν δεν έχεις αρκετά αποθέματα ενέργειας, «όπλισε» τον οργανισμό σου με μια **πολυβιταμίνη Xtra Energy και αφέσου στη μαγεία του περιπάτου κάτω από την επιβλητική Ακρόπολη. Είναι δύσκολο να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από το σύμβολο της Ελληνικής Αρχαιότητας, όσο θα ανακαλύπτεις τα μυστικά της πιο όμορφης γειτονιάς της Αθήνας. 



Λυκαβηττός

Για ρομαντικά απογεύματα, αστικά ηλιοβασιλέματα και πανοραμική θέα της Αθήνας, ο Λυκαβηττός είναι a place to be. Είναι το πιο ψηλό σημείο όλης της Αθήνας που υψώνεται 277 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας και από εκεί μπορείς να θαυμάσεις από τα κτήρια της Αθήνας μέχρι τη θάλασσα. 



Μουσείο Ακρόπολης

Δεν νοείται πέρασμα από την Αθήνα χωρίς στάση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέα ολόκληρη την πόλη. Το Μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων γλυπτών και ελληνικής αρχιτεκτονικής και στα τέσσερα επίπεδά του οι επισκέπτες συναντούν πάνω 4000 εκθέματα, ενώ υπάρχει και ένα 5ο επίπεδο για τους βοηθητικούς χώρους, όπως το εστιατόριο, το πωλητήριο και την αίθουσα επισήμων.



Κολωνάκι

Το πρωί, εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο. Το βράδυ, πόλος έλξης των μοδάτων που αγαπούν την περιοχή, κι ας ήταν ξανά εκεί λίγες ώρες πριν για να δουλέψουν. Μπαρ και καλά εστιατόρια κοσμούνται από μια πληθώρα αιθουσών τέχνης και γκαλερί.




Εξάρχεια

Η πιο indie περιοχή της Αθήνας. Το σημείο με την αποκλειστικά δική του ταυτότητα που δεν θυμίζει κανένα άλλο της πόλης. Δρόμοι στολισμένοι με τεράστια graffiti, rock και punk δισκάδικα, alternative καφέ, βιβλιοπωλεία με συλλεκτικά κόμικ, δρόμοι και πάρκα που πλημμυρίζουν από νέους και μουσικές. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες και οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες της underground Αθήνας έζησαν, εμπνεύστηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αξίζει να τη γνωρίσεις. 



Μεταξουργείο 

Μια βόλτα για καφέ, φαγητό, ποτό σε μαγαζιά που πειραματίζονται με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα πίσω από την πολύβουη Πειραιώς, σε οδηγεί στο στέκι των foodies αλλά και των νέων φιλότεχνων. Τα τελευταία χρόνια η κατ’ εξοχήν μεσοαστική συνοικία της Αθήνας αποτέλεσε την ιδανική κεντρική επιλογή για την προβολή μιας ταυτότητας «εναλλακτικών» αστικών πολιτισμών και αυθεντικότητας. Το Μεταξουργείο είναι πια το σποτ για τους μυημένους καλοφαγάδες της πόλης, εκείνων που αποφεύγουν τις «δήθεν» περιοχές και αναζητούν διαρκώς νέες καλαίσθητες προτάσεις. Η πιο urban περιοχή της πόλης δεν θα σε απογοητεύσει.  



Κουκάκι 

Ο περίπατος στην Αρεοπαγίτου ή στον λόφο Φιλοπάππου κρύβει μια κατάληξη, που μερικά χρόνια πριν να μην ήταν ευρέως γνωστή. Λίγα βήματα από την Ακρόπολη hype café, χαριτωμένες ταβέρνες, low budget, αλλά και gourmet εστιατόρια, χαριτωμένα bistro και ατμοσφαιρικά bar σε περιμένουν στην -πλέον «in» - περιοχή του Κουκακίου. Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη στον ψυχαγωγικό χάρτη με τις ανανεωμένες γειτονιές της Αθήνας, όπου γίνεται ένας μικρός χαμός νύχτα-μέρα. 




Η Αθήνα είναι μια πόλη ανεξάντλητη. Ένα αστικό τοπίο γεμάτο «ποίηση» και οφείλεις να τη «ζεις»… πολύ. 

** Οι πολυβιταμίνες Χtra Energy με 12 απαραίτητες βιταμίνες και 8 μέταλλα σε ενισχυμένες ποσότητες για την κάλυψη των απαιτητικών αναγκών και την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, Ταυρίνη, Panax Ginseng και Συνένζυμο Q10, συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική προστασία, ενώ ενισχύουν την ενέργεια και την αντοχή. Περιλαμβάνουν και Λουτεΐνη για την προστασία και την πρόληψη της οφθαλμικής υγείας. Είναι διαθέσιμες σε μορφή ταμπλέτας και αναβράζουσας ταμπλέτας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης