PROTOTHEMA

Ζωή

Επιλογή Κατηγορίας

Από το πανεπιστήμιο του Νοτρ Νταμ

Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο

Εδώ και δεκαετίες, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν τις θεολογικές μαρτυρίες για το «Αστέρι της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο Ιησού.


Τώρα, μια θεωρία έρχεται να αναζωπυρώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των θεολόγων και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς υποστηρίζει ότι το «Άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν καν αστέρι!  

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο! 

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού.  

Ο Γκραντ Μάθιους, καθηγητής θεωρητικής αστροφυσικής και κοσμολογίας του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου της Νότρε Νταμ, ερευνά το «Άστρο της Βηθλεέμ» για περισσότερο από δέκα χρόνια.

«Αστρονόμοι, ιστορικοί και θεολόγοι έχουν πολλές φορές διατυπώσει ερωτήματα για το “Χριστουγεννιάτικο Αστέρι”» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Πότε εμφανίστηκε; Πώς έμοιαζε; Ανάμεσα σε δισεκατομμύρια αστέρια εκεί έξω, ποιό ήταν αυτό που ήταν τόσο λαμπερό εκείνη την ημέρα;». 

Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τον ειδικό, η σπάνια αυτή ευθυγράμμιση. Τόσο σπάνια, που η ανθρωπότητα δεν θα ξαναδεί αντίστοιχη για τουλάχιστον 16.000 χρόνια. 

Ο ερευνητής έχει ήδη ξεκινήσει να συγγράφει βιβλίο με τα ευρήματά του, τα οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσουν να εξηγηθεί η πραγματική φύση του «αστεριού». 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ05/12/201603:33

Το μόνο φυσικό φαινόμενο που μπορεί να ερμηνεύσει το Άστρο της Βηθλεέμ και στη συνέχεια την εμφάνιση του πάνω από την περιοχή που βρισκόταν ο Ιησούς ειναι ο σφαιρικός κεραυνός. Η άποψη μου αυτή παρουσιάστηκε και στο συνέδριο Σφαιρικών Κεραυνών που έγινε το 2006 στο Αϊντχόβεν της Ολανδίας και δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του συνεδρίου. Επίσης, έχω δώσει και την ερμηνεία του σφαιρικού κεραυνού ως φαινόμενο που προκαλείται από την είσοδο και εξαλωση μετεωρίτη αντιύλης στη γήινη ατμόσφαιρα, φαινόμενο που παρέμενε μυστήριο, καθώς όλοι οι ερευνητές αναζητούσαν ερμηνεία που βασιζόταν σε φαινόμενα συνηθισμένης ύλης. Φίλιππος Μ. Παπαηλίας τέως Επίκουρο Καθηγητής Κοσμολογίας και Αστροφυσικής Υψηλών Ενεργειών τέως Πρόσθετο Αναπληρωτής Καθηγητής του California State University Βραβείο Αριστείας Υπουργείου Παιδείας για την πληρη θεωρία των Μετεώρων Αντιύλης και την πλήρη ερμηνεία του φαινομένου των Σφαιρικών Κεραυνών.

Απάντηση
ΩΧ05/12/201601:12

Έψαξε δηλαδή ο τύπος να βρει τι έπαιζε στον ουρανό της Βηθλεέμ πριν από 2000+ χρόνια και ανακάλυψε πως εκείνο το βράδυ "υπήρξε ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού." Ψάξτε όσο θέλετε αλλά μην ξεχάσετε να ψάξετε και μέσα σας λίγο, όχι επιδερμικά αλλά βαθιά και στα σοβαρά. Μιλάμε για το βράδυ που γεννήθηκε ο Χριστός και ο άλλος ψάχνει την αλήθεια του σε πλανήτες και ζώδια... μάλιστα!

Απάντηση
Λεφ04/12/201623:15

Ο άλλος νομίζει ότι το αστέρι πήγε και έκατσε πάνω από τη φάτνη.Ελεος με τις ανοησίες.Ουτε αυτό που λέει το άρθρο στέκει.Ποσο καιρό χρειάστηκαν οι μάγοι να φτάσουν στον προορισμό τους;Μέρες,βδομαδες,το πιο πιθανο.Το "αστέρι" ήταν Σουπερνόβα,τοσο απλό.

Απάντηση
LoisK04/12/201623:15

Το οτι το πιθανο αστρονομικο φαινομενο συμβαινει μια φορα στα 16,000 χρονια .. κ "έτυχε" να γινει εκεινη τη νυχτα το περναμε στο ντούκου ??

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία