Δείτε πώς φαίνονται οι καταιγίδες από το cockpit των αεροπλάνων

Δείτε πώς φαίνονται οι καταιγίδες από το cockpit των αεροπλάνων

Απίστευτες εικόνες που μόνο λίγοι και τυχεροί έχουν το προνόμιο να τις βλέπουν

Δείτε πώς φαίνονται οι καταιγίδες από το cockpit των αεροπλάνων
Πιλότος αεροσκαφών... Ένα όνειρο για πολλούς νέους και νέες (τα τελευταία χρόνια).

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα. Οι πιλότοι των επιβατικών αεροσκαφών όμως δεν τρομάζουν ούτε από τρομοκρατικές ενέργειες, ούτε από βλάβες, ούτε βέβαια και από τις καταιγίδες. Ειδικά οι τελευταίες σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά μια υπόθεση... ρουτίνας, αν μάλιστα πετάς σε περιοχές που αναπτύσσονται συχνά τέτοια καιρικά φαινόμενα.

Οι πιλότοι ξεκινούν τη δουλειά τους γνωρίζοντας τις καιρικές συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της πτήσης τους. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν αιφνίδια κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα.
Για το λόγο αυτό καλούνται να είναι σε εγρήγορση.
Κλείσιμο
Σαφώς και έχουν δυνατότητα αντίδρασης, καθώς μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν άδεια αλλαγής πορείας ή ύψους, παρεκκλίνοντας από το αρχικό σχέδιο πτήσης, αν βρεθούν αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αν αυτά τα φαινόμενα χτυπούν το αεροδρόμιο προορισμού, οπότε εκεί καλούνται να «αναμετρηθούν» μαζί τους, σε μια δύσκλοη φάση της πτήσης όπως είναι αυτή της προσγείωσης.
Όμως μην ανησυχείτε. Αν οι χειριστές κρίνουν ότι τα φαινόμενα είναι όντως ακραία, απλά και πάντα με βάση τους κανονισμούς κατευθύνονται σε άλλο αεροδρόμιο.

Οι καταιγίδες εν ώρα πτήσης πάντως προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα και ειδικά από τον θάλαμο διακυβέρνησης των αεροπλάνων και δεν είναι λίγοι οι πιλότοι που δεν αντιστέκονται στον πειρασμό να τις φωτογραφίσουν και έτσι να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις μοναδικές εικόνες.

Μία «έκθεση» εικόνων από τη μοναδική αγριότητα της φύσης στον ουρανό, όπως την αντικρίζουν οι πιλότοι από το cockpit του αεροσκάφους τους, παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο και εμείς σας μεταφέρουμε τη σπάνια ομορφιά, που αποτυπώνει εμπειρίες ζωής εκείνων που, έστω και για λίγη ώρα, έχουν στα χέρια τους τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που ταξιδεύουν με κλειστά παράθυρα και τις ζώνες ασφαλείας στο αναπαυτικό κάθισμά τους...















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης