Κάλτσες από προβιά κατσίκας για πόδια πάντα μυρωδάτα!

Κάλτσες από προβιά κατσίκας για πόδια πάντα μυρωδάτα!

Είναι από μοχέρ και μπορούν να φορεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μυρίζουν ή να χρειάζεται να πλυθούν

Κάλτσες από προβιά κατσίκας για πόδια πάντα μυρωδάτα!
Η κακοσμία που προκαλείται από τις κάλτσες μπορεί να... απειλήσει ακόμα και τον πιο αρμονικό γάμο. Αγρότης από το Ντέβον ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση για την κακοσμία των ποδιών. Η απάντηση βρίσκεται στο μαλλί ανκορά, γνωστό και ως μοχέρ με το οποίο φτιάχνονται ακριβά ρούχα μεγάλων οίκων μόδας. 

Περιέργως, τα πόδια έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του
σώματος και η κακοσμία δημιουργείται όταν έρχονται σε επαφή με τα βακτηρίδια τους δέρματος.

Ο αγρότης Steve Whitley λέει ότι οι κάλτσες που δημιούργησε από την προβιά της κατσίκας παιδί παγιδεύουν τα βακτήρια που προκαλούν την ανεπιθύμητη μυρωδιά.
Κλείσιμο

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συγκεκριμένες κάλτσες από μοχέρ μπορούν να φορεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μυρίζουν ή να χρειάζεται να πλυθούν.


«Οι πελάτες που τις φόρεσαν μας είπαν ότι τις φορούσαν για μέρες και τα πόδια τους δεν μύριζαν. Αντιθέτως με το βαμβάκι, οι ίνες του μοχέρ εγκλωβίζουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.
Οι κάλτσες μας είναι πολύ ζεστές και μπορούν να αντέξουν σε ακραίες καταστάσεις», λέει ο 65χρονος Whitley και συνεχίζει: «Εγώ τις φοράω στις αγροτικές μου δουλειές καθημερινά και για πολλές ώρες. Λάβαμε ένα γράμμα από μια γυναίκα που πρόσφατα έχασε τον άνδρα της. Μας είπε ότι του άρεσαν τόσο πολύ οι κάλτσες που ζήτησε να τον κηδέψουν με αυτές».

Το μειονέκτημα με αυτές τις κάλτσες είναι ότι δεν πλένονται στο πλυντήριο γιατί θα μπουν. Οσον αφορά στην τιμή αυτές που είναι μέχρι τον αστράγαλο κοστίζουν 12 ευρώ, μέχρι το γόνατο 14 ευρώ και η πιο πολυτελής σειρά γύρω στα 25 ευρώ το ζευγάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης