Με κάρτα θα δίνουν τον οβολό τους οι πιστοί της Εκκλησίας της Αγγλίας

Με κάρτα θα δίνουν τον οβολό τους οι πιστοί της Εκκλησίας της Αγγλίας

Οι συσκευές εγκαταστάθηκαν σε 16.000 ναούς - Ετησίως οι δωρεές φτάνουν 580 εκατ. λίρες

Με κάρτα θα δίνουν τον οβολό τους οι πιστοί της Εκκλησίας της Αγγλίας
Σε νέα εποχή όσον αφορά τις δωρεές των πιστών προχωρά η Εκκλησίας της Αγγλίας η οποία εγκατέστησε φορητές συσκευές για κάρτες σε 16.000 εκκλησίες, καθεδρικούς ναούς και άλλους χώρους θρησκευτικούς ενδιαφέροντος  προκειμένου να διευκολύνει την κατάθεση του οβολού όσων βρίσκονται στους ιερούς ναούς.

Οι συγκεκριμένες συσκευές δέχονται πληρωμές μέσω Apple Pay, Google Pay αλλά και άλλων διαδικασιών.

Το μόνο που χρειάζεται κάθε τέτοια συσκευή είναι ένας εργαζόμενος των ναών να περνάει ανάμεσα στους πιστούς όχι πια με τον παραδοσιακό δίσκο αλλά με την ηλεκτρονική συσκευή ανά χείρας προκειμένου εκεί να γίνεται η κατάθεση του «ό,τι έχετε ευχαρίστηση».

Κλείσιμο
Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε δοκιμαστικά σε 40 ναούς το 2017 με τη συσκευή να μπορεί να δέχεται 500 συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση.

Η Εκκλησίας της Αγγλίας είχε εκφράσει την επιθυμία της να προχωρήσει σε ανανέωση του τρόπου κατάθεσης των δωρεών των πιστών που σε ετήσια βάση ανέρχονται στα 580 εκατομμύρια λίρες.

«Ο τρόπος που κάνουμε τις πληρωμές αλλάζει γρήγορα, ειδικά για τους νέους που δεν έχουν πλέον μαζί τους μετρητά και εμείς θέλουμε όλες οι γενιές να μπορούν να προσφέρουν τον οβολό τους» δήλωσε ο επικεφαλής του σχετικού προγράμματος της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης