Σκοπιανοί της Αυστραλίας: F@ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι!

Σκοπιανοί της Αυστραλίας: F@ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι!

Με υβριστικά πανό και ρατσιστικά γκράφιτι κατά της Ελλάδας έχουν γεμίσει Σκοπιανοί τη Μελβούρνη - Τα κρούσματα ρητορικής μίσους έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Σκοπιανοί της Αυστραλίας: F@ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι!
Ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης, πυροδοτώντας το ήδη εκρηκτικό κλίμα της διαμάχης μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ
για το θέμα της ονομασίας των
Σκοπίων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.com.au, το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία και αποτελεί για πολλούς αφορμή για εξάρσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους. 



Οι Ελληνοαυστραλοί που ζουν ειρηνικά στη πόλη εδώ και χρόνια είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα, αφού η «απέναντι πλευρά» το έχει παρατραβήξει υιοθετώντας ακραίες πρακτικές για να περάσει το μήνυμά της. Αρκετοί ομογενείς φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν βίαιες συγκρούσεις που είχαν εκλείψει εδώ και χρόνια. 



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αυστραλιανού ιστότοπου, τις τελευταίες 20 μέρες υβριστικές επιγραφές κατά της χώρας μας αναρτώνται σε τοίχους ελληνικών εκκλησιών αλλά και πάνω από τις λεωφόρους με την περισσότερη κίνηση.

Ένα πόστερ με τις λέξεις «Να γαμ@θεί η Ελλάδα για τις αδικίες της» και «Κ@λορατσιστές» είχε τοποθετηθεί από Σκοπιανούς εθνικιστές στην πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Νορθ Μπόλντουιν. Σε αυτό υπήρχαν ακόμη μια σβάστικα και μια άσεμνη χειρονομία, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους πιστούς.



Πριν από μια εβδομάδα, άγνωστοι κρέμασαν μια ελληνική σημαία με ένα πέος ζωγραφισμένο πάνω της πάνω από την λεωφόρο Eastern Freeway.

Στα social media, κυκλοφορούν δεκάδες βιντεάκια που δείχνουν μέλη εθνικιστικών οργανώσεων των Σκοπίων να καίνει ελληνικές σημαίες.

«Είναι αηδιαστικό.  Αυτοί οι άνθρωποι με τις εθνικιστικές τάσεις είναι ξεκάθαρα ρατσιστές» δήλωσε στο site o Χρήστος Μουζίκης, επικεφαλής της Παμμακεδονικής Ένωσης της Μελβούρνης και της Βικτόριας. Όπως τόνισε, οι επιθέσεις ενάντια σε Ελληνοαυστραλούς δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» και ότι πρέπει να καταδικαστούν από τους επίσημους τοπικούς φορείς. «Αυτοί που αναρτούν υβριστικά πανό καλά θα κάνουν να αφήσουν ανθρώπους με λογική και καλές προθέσεις να βρουν λύση στο ζήτημα», προσθέτει ο ίδιος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης