Λήξη συναγερμού στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο στις Βρυξέλλες

Λήξη συναγερμού στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκλεισμού ενός κτιρίου από τη βελγική αστυνομία -Ένας άνδρας πολωνικής καταγωγής πήγε στην αστυνομία και υποστήριξε ότι έγινε μια δολοφονία - Η αστυνομία δεν εντόπισε κάτι ύποπτο 

Λήξη συναγερμού στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο στις Βρυξέλλες
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείριση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών. 

Αστυνομικοί, διερευνώντας το ενδεχόμενο δολοφονίας, απέκλεισαν τις εισόδους ενός κτιρίου στο δρόμο Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ,  κοντά στην πλατεία Σαιν-Ντενί, ενώ πάνω από την περιοχή
πετούσαν και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Βελγικά μέσα ανέφεραν ότι ένας Πολωνός εμφανίστηκε σε το τμήμα του Σαιν Ζιλ και υποστήριξε ότι έγινε μία δολοφονία, υποστήριξε εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βρυξελλών. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, όμως δεν βρήκαν τίποτα. «Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος. Αν και στην αρχή υπήρχαν πληροφορίες ότι στο σπίτι υπήρχε ένοπλος, εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε την παρουσία ενόπλου στην περιοχή. 

«Δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο»

Μετά τη λήξη του περιστατικού, η εισαγγελία ανακοίνωσε δεν εντοπίστηκε κάτι ανησυχητικό. 

«Διεξήχθησαν ενδελεχείς έλεγχοι στα κτίρια όπου (βάσει των πληροφοριών) είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα ή ενδεχόταν να κρύβονται ένοπλοι άνδρες» σημείωσαν οι εισαγγελικές αρχές στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

«Τελικά, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο από τις αστυνομικές αρχές και η περίμετρος (ασφαλείας που είχε οριστεί) ήρθη γύρω στις 15.05 τοπική ώρα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό έγινε κοντά σε σχολείο 

Στο χώρο αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές. 
Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 περίπου μαθητές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο εσωτερικό του σχολείου. 

Κλείσιμο
Οι Βελγικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.


Το σημείο του αποκλεισμού, στην οδό Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ, στην περιοχή Φορέ 

Εκκενώθηκε η περιοχή 

Παράλληλα, οι αρχές δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός του σπιτιού τους, ενώ εκκενώθηκαν και τα καταστήματα. Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στη γειτονιά του Gare de l'Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé. 

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων, που απαγορεύεται να περάσουν από τη συγκεκριμένη οδό. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των τοπικών λεωφορείων, έγινε εκτροπή λόγω αστυνομικής παρέμβασης. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης