Δημοσκοπική «βουτιά» για τον Μακρόν -Έχασε 20 μονάδες σε έξι μήνες

Δημοσκοπική «βουτιά» για τον Μακρόν -Έχασε 20 μονάδες σε έξι μήνες

Ο 39χρονος ένοικος του Ελιζέ, όχι απλά δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,αλλά έχει την ίδια δημοτικότητα που είχε ο πρώην πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, την ίδια περίοδο - Από το 62% καταποντίστηκε στο 42%

Δημοσκοπική «βουτιά» για τον Μακρόν -Έχασε 20 μονάδες σε έξι μήνες
Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν. Μέσα σε έξι μήνες, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, η δημοτικότητά του Γάλλου προέδρου, έχει σημειώσει «βουτιά» 20 μονάδων.  

Ο 39χρονος ένοικος του Ελιζέ, όχι απλά δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,αλλά έχει την ίδια δημοτικότητα που είχε ο πρώην πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ,την ίδια περίοδο.
   
Τον περασμένο Μάιο, όταν ανέλαβε την προεδρία,η δημοτικότητά του έφθανε το 62% ενώ σήμερα έχει κατρακυλήσει στο 42%. 
   
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop» και της εφημερίδας Journal du Dimanche που δόθηκε στη δημοσιότητα, μόνο το 42% των Γάλλων πολιτών τάσσεται υπέρ του κυβερνητικού έργου του Εμανουέλ Μακρόν. Με βάση τα πορίσματα της δημοσκόπησης, ο Οκτώβριος δεν μπήκε με το... δεξί για τον Γάλλο πρόεδρο αφού η δημοφιλία του απώλεσε τρεις μονάδες μέσα σ΄ένα μήνα (από τον περασμένο Σεπτέμβριο).  
   
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας LE Figaro, o ηγέτης της Γαλλίας αποδυναμώθηκε κυρίως στα μάτια των συνταξιούχων, των ανώτερων στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη νέα φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης