Τερέζα Μέι: «Το να είσαι τρανς δεν είναι ασθένεια»

Τερέζα Μέι: «Το να είσαι τρανς δεν είναι ασθένεια»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχέθηκε να υπάρξουν βελτιώσεις στη νομοθεσία, ενώ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τη χώρα της το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, λεσβία ή τρανσέξουαλ

Τερέζα Μέι: «Το να είσαι τρανς δεν είναι ασθένεια»
Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε χθες το βράδυ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία υποσχέθηκε να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν το φύλο. Ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταργήσει τους ιατρικούς ελέγχους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να είσαι τρανς, δεν είναι ασθένεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια».

Ο ισχύων βρετανικός νόμος για την αναγνώριση των φύλων επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν το φύλο στο πιστοποιητικό γέννησής τους, αλλά υπάρχει κριτική ότι η διαδικασία είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στα βραβεία Pink News στο Λονδίνο χθες το βράδυ, η κ. Μέι δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει τη Βρετανία το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, λεσβία ή τρανσέξουαλ.

Κλείσιμο
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, «ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους στην κοινωνία μας».

Επίσης, η κ. Μέι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τα σχέδια για τη μεταρρύθμιση της Πράξης του 2004, ώστε να υπάρξει «εκσυγχρονισμός και "απο-ιατρικοποίηση" της διαδικασίας  αλλαγής των φύλων». Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί έχουν ξεκινήσει μια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διαδικασία θα γίνει λιγότερο παρεμβατική.

Ο ισχύων νόμος λέει ότι όσοι επιθυμούν να κάνουν αλλαγή φύλου, πρέπει να διαγνωσθούν με «δυσφορία φύλου (gender dysphoria)», όπου το βιολογικό φύλο και η ταυτότητα ενός ατόμου δεν ταιριάζουν. Όσοι επιθυμούν να αναγνωριστεί νόμιμα η αλλαγή φύλου τους, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για πιστοποιητικό που εκδίδεται από την Ομάδα Αναγνώρισης Ισότητας των Φύλων (Gender Recognition Panel), ένα δικαστικό όργανο που καθορίζει νόμιμα ποιο φύλο έχει ένα πρόσωπο. Ο αιτών πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι βρίσκεται σε μετάβαση τα τελευταία δύο χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης