«Καταπέλτης» για τα Τίρανα ο Αμερικανός πρέσβης: Τέσσερις συμμορίες ελέγχουν όλη την Αλβανία!

«Καταπέλτης» για τα Τίρανα ο Αμερικανός πρέσβης: Τέσσερις συμμορίες ελέγχουν όλη την Αλβανία!

Ευθεία επίθεση στο σύστημα Δικαιοσύνης της χώρας - Οι δικαστές «κάνουν πλάτες» σε εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών - 20 οικογένειες πίσω από το οργανωμένο έγκλημα - Εμπλέκονται σε εμπόριο ανθρώπων, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος

«Καταπέλτης» για τα Τίρανα ο Αμερικανός πρέσβης: Τέσσερις συμμορίες ελέγχουν όλη την Αλβανία!
«Σάλο» στη γειτονική Αλβανία έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης, Ντόναλντ Λου, σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων της Σχολής Δικαστών.

Όπως γράφει ο αλβανικός Τύπος, ο πρέσβης των ΗΠΑ, ευθέως και ονομαστικά, κατηγόρησε δικαστήρια και γενικότερα το σύστημα Δικαιοσύνης, που αφήνει ελευθέρους εγκληματίες και διακινητές ναρκωτικών και δεν προστατεύει τους πολίτες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της δικαστού Fildez Hafizi, τονίζοντας ότι το σύστημα Δικαιοσύνης την άφησε απροστάτευτη.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος, δε, στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι η Αλβανία αποτελεί κέντρο οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και πορνείας, ενώ επισήμανε τη δράση τεσσάρων επικίνδυνων μαφιόζικων συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, μέσω 20 γνωστών οικογενειών του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λου, οι τελευταίες εμπλέκονται σε εμπόριο ανθρώπων, εκβιασμούς, κλοπές αυτοκινήτων και ξέπλυμα χρήματος.

Ο κ. Λου, ανέφερε επίσης, ότι ο Εμιλιάνο Σουλάζι, αν και τελεί υπό κράτηση, εξακολουθεί να είναι επικεφαλής διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ενώ ο Λουλζίμ Μπερίσα, επικεφαλής της βίαιης συμμορίας του Δυρραχίου, αφέθηκε κατά λάθος ελεύθερος από τους αξιωματικούς των φυλακών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κλεμέντ Μπαλίλι, διακινητή ναρκωτικών διεθνώς, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μάγο», καθώς, αν και καταζητείται από την αμερικανική DEA και τις ελληνικές αρχές, εξακολουθεί να είναι ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, η κατάσταση στην Αλβανία μπορεί να αλλάξει μόνο σε περίπτωση που οι αστυνομικοί, οι εισαγγελείς και οι μυστικές υπηρεσίες συνεργαστούν πιο στενά για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη σύλληψη των «μεγάλων ψαριών».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ακόμα μπροστά. Μέχρι να συλληφθούν τα μεγάλα ψάρια, να υπάρξει ποινική δίωξη εναντίον τους και να μπουν στην φυλακή, η κάνναβη θα επανέλθει, οι δικαστές θα παίρνουν μίζες και θα υπάρχει διαφθορά αξιωματούχων της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λου.

Ζήτησε, δε, από την αλβανική κυβέρνηση, να κηρύξει πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Μία κυβέρνηση, για την οποία ο κ. Λου έχει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα εκφραστεί αρνητικά. Μόλις το Σάββατο, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους του Αλβανούς και την κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με την νεολαία στο Rreshen, ο κ. Λου επισήμανε, ότι σε περίπτωση που είναι δυσαρεστημένοι και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους, τότε θα πρέπει να την ανατρέψουν.

«Ζείτε σε δημοκρατία. Η κυβέρνησή σας πρέπει να ανταποκρίνεται στα αιτήματά σας. Σε διαφορετική περίπτωση, να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Στη Δημοκρατία την ευθύνη και την εξουσία την έχετε εσείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λου.

Όπως ήταν φυσικό, η αντιπολίτευση έσπευσε να συνταχθεί με τις θέσεις που διατύπωσε ο Αμερικανός πρέσβης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης