Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν τον Μπαρζανί: Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ

Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν τον Μπαρζανί: Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ

«Δεν θα επιτρέψουμε επ' ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος

Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν τον Μπαρζανί: Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ
Με πόλεμο απείλησε σήμερα και ευθέως τον Μπαρζανί σε ομιλία που έκανε λίγο πριν στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 

Χαρακτηρίζοντας το αυτονομιστικό κίνημα ως κάτι που η κυβέρνησή του «δεν μπορεί να αποδεχτεί σε αυτήν την χρονική στιγμή», προειδοποίησε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ, έτοιμος να «προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες». 

Κλείσιμο
«Μια βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε» τόνισε ο κ. Ερντογάν αφού είπε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα. «Δεν θα επιτρέψουμε επ' ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας», υπογράμμισε και συνέχισε: «Όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ από τον ISIS είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας.»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη πως οι κυρώσεις έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν: «Ήδη έχει αποκλειστεί η είσοδος προς το Ιράκ. Τα σύνορα θα κλείσουν τελείως. Εντός μιας εβδομάδας θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιό της.»

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Γερμανία: «Δόξα τω Θεώ αφήνουμε πίσω τις μέρες που δεν θέλαμε καν να μιλάμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Οι εκλογές της Γερμανίας είναι ένα μάθημα. Πλέον όλοι βλέπουν τα πάντα πολύ ξεκάθαρα.»

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το κουρδικό δημοψήφισμα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί σήμερα στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ και το θεωρεί κενό και άκυρο.


Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα θα θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια, ενώ η Άγκυρα θα λάβει όλα τα μέτρα εάν αυτό, οδηγήσει σε ενέργειες που θα στοχεύσουν την ασφάλεια της Τουρκίας.

Παράλληλα, συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, να τις εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό, εάν δεν έχουν κάποια υποχρέωση για να παραμείνουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης