Βίντεο: Αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα που κρατούσε ψεύτικο όπλο και μαχαίρι

Βίντεο: Αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα που κρατούσε ψεύτικο όπλο και μαχαίρι

Σύμφωνα με αξιωματικό του φώναξαν 50 φορές να αφήσει τα όπλα αλλά δεν υπάκουσε

Βίντεο: Αστυνομικοί σκοτώνουν άνδρα που κρατούσε ψεύτικο όπλο και μαχαίρι
Την χαοτική κατάσταση που επικράτησε σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης με έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών αφού για αρκετή ώρα δεν απαντούσε στις εκκλήσεις τους να αφήσει από τα χέρια του το μαχαίρι και το - ψεύτικο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια - όπλο κατέγραψε βίντεο που είχε στη στολή του ένας από τους άνδρες του NYPD.

Πρόκειται για το πρώτο βίντεο που κατέγραψε τέτοιο περιστατικό από την αρχή του έτους όταν και τοποθετήθηκαν οι κάμερες στις στολές των νεοϋορκέζων αστυνομικών.

Το θύμα της αστυνομικής παρέμβασης ήταν ο 31χρονος φοιτητής Μιγκέλ Ρίτσαρντς.

Τους αστυνομικούς είχε καλέσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο οποίο έμενε ο Ρίτσαρντς επειδή είχε μέρες να τον δει και δεν είχε πληρώσει το νοίκι του.

Στο βίντεο διάρκειας 15 λεπτών οι αστυνομικοί φαίνονται να έχουν «καθηλώσει» τον Ρίτσαρντς δίπλα στο κρεβάτι του με τον 31χρονο που φορά γυαλιά ηλίου και κρατά το μαχαίρι και το όπλο να μην απαντά σε καμία από τις εκκλήσεις και τις εντολές τους.
Κλείσιμο

«Σήκωσε τα χέρια σου ψηλά, άσε το μαχαίρι και πέσε στα γόνατα» ακούγονται να φωνάζουν οι αστυνομικοί. «Δεν θέλω να σε πυροβολήσω» φωνάζει ένας άλλος αστυνομικός με έναν συνάδελφό του να του φωνάζει «άσε το μαχαίρι αλλιώς αυτό δεν θα τελειώσει καλά για σένα».

Μετά από 15 λεπτά διαπραγματεύσεων οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι ο Ρίτσαρντς έχει ένα όπλο πίσω από την πλάτη του. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις να το πετάξει ο 31χρονος αντί να υπακούσει, τους σημαδεύει.

Τότε ένας τρίτος αστυνομικός που κρατά ένα tazer ρωτάει τους συναδέλφους του: να του ρίξω;. Εκείνοι απαντούν καταφατικά και ανοίγουν και αυτοί πυρ κατά του Ρίτσαρντς.

Αν και ο επκεφαλής του τμήματος στο οποίο ανήκουν οι τρεις αστυνομικοί ανακοίνωσε ότι οι υφιστάμενοί του κάλεσαν 50 φορές τον Ρίτσαρντς να παραδοθεί ενώ ένας φίλος του, του ζήτησε 70 φορές να κάνει το ίδιο, ο πατέρας του 31χρονου υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν το γιο του εν ψυχρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης