Γερμανικές εκλογές: Οι όροι του Μάρτιν Σουλτς για κυβερνητικό σχηματισμό

Γερμανικές εκλογές: Οι όροι του Μάρτιν Σουλτς για κυβερνητικό σχηματισμό

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θέτει τρία ζητήματα που αφορούν τα εσωτερικά της Γερμανίας και ένα που αφορά την Ευρώπη

Γερμανικές εκλογές: Οι όροι του Μάρτιν Σουλτς για κυβερνητικό σχηματισμό
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς
δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου εκτός κι αν υπάρξουν εγγυήσεις στα θέματα της παροχής δίκαιων μισθών, της δωρεάν εκπαίδευσης, της προστασίας των συντάξεων αλλά και μια δέσμευση υπέρ μιας δημοκρατικής Ευρώπης.

Το SPD βρίσκεται πίσω από τους συντηρητικούς της
Άνγκελα Μέρκελ
Κλείσιμο
με διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid που δημοσιεύτηκε χθες, εξασφαλίζοντας ποσοστό 24%. Βάσει των δημοσκοπήσεων, οι πιθανότερες κυβερνητικές συμμαχίες είναι μια επανάληψη του νυν κυβερνητικού σχήματος, ένας συνασπισμός μεταξύ συντηρητικών-SPD ή ένας "συνασπισμός Τζαμάικα" μεταξύ των συντηρητικών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Για πρώτη φορά, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς εξέθεσε σήμερα τους όρους για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οποιοδήποτε συνασπισμό, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του SPD.

«Συγκεκριμένες πολιτικές που θα διασφαλίζουν δίκαιους μισθούς, καλά σχολεία, εγγυημένες συντάξεις και μια δημοκρατική Ευρώπη υπέρ της ειρήνης- αυτά υπόσχομαι» δήλωσε ο 61χρονος Σουλτς.

«Μια κυβέρνηση του SPD θα εφαρμόσει αυτά τα σχέδια. Είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο για εμένα. Για αυτό ακριβώς θέλω να εκλεγώ καγκελάριος της Γερμανίας» επισήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης