Ρεκόρ του τυφώνα Ίρμα: 37 ώρες στη μέγιστη ισχύ του

Ρεκόρ του τυφώνα Ίρμα: 37 ώρες στη μέγιστη ισχύ του

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο τυφώνας Haiyan που χτύπησε τις Φιλιππίνες το 2013, με διάρκεια μέγιστης ισχύς τις 24 ώρες

Ρεκόρ του τυφώνα Ίρμα: 37 ώρες στη μέγιστη ισχύ του
Την έκπληξη του επιστημονικού κόσμου έχει προκαλέσει το φαινόμενου του τυφώνα Ίρμα, τόσο για το μέγεθός του, όσο και για τη διάρκειά του. Ο υπερκυκλώνας που κινείται με ανέμους 295 χιλιομέτρων προς τις ακτές της Φλόριντα, παραμένει σε μέγιστη ισχύ για τουλάχιστον 37 ώρες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της μετεωρολογίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ, μάλιστα, κατείχε ο τυφώνας Haiyan, ο οποίος χτύπησε το 2013 τις Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων, διατηρώντας τη μέγιστη ισχύ του για διάστημα 24 ωρών.

Από την Πέμπτη το πρωί, η ταχύτητα των ανέμων της Ίρμα μειώθηκε στα 280 χιλιόμετρα την ώρα, από 295 που «έτρεχε» τις προηγούμενες ώρες. 

Κλείσιμο
Τα προεόρτια στη Φλόριντα έχουν ξεκινήσει, καθώς ξεκίνησε η βροχή στα χαμηλά κομμάτια της χερσονήσου, επηρεάζοντας τουλάχιστον 35.000 ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή κινείται ανοιχτά από τις βόρειες ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης