ΗΠΑ: Ο αλ-Μπαγκντάντι είναι πιθανότατα ζωντανός

ΗΠΑ: Ο αλ-Μπαγκντάντι είναι πιθανότατα ζωντανός

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι κρύβεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας

ΗΠΑ: Ο αλ-Μπαγκντάντι είναι πιθανότατα ζωντανός
Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι πιθανότατα ζωντανός, δήλωσε εχθές ανώτατος αξιωματούχος του Αμερικανικού στρατού, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τον Ιούνιο, όταν οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι τον σκότωσαν κατά τη διάρκεια βομβαρδιστικής επιδρομής στη Συρία. 

Ο Αμερικανός διοικητής των συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για τον θανάτου του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ότι ο τζιχαντιστής ηγέτης μάλλον κρύβεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Κλείσιμο
Όπως τόνισε, η έρευνα για τον αλ-Μπαγκντάντι συνεχίζεται. «Υπάρχουν ενδείξεις σε ορισμένα κανάλια πληροφοριών ότι είναι ακόμα ζωντανός» ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Τάουνσεντ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους να έχασε τη ζωή του σε αεροπορική επιδρομή της ρωσικής πλευράς στην Ράκκα. Ωστόσο, μόλις ένα μήνα μετά το Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις για τον θάνατο του Μπαγκντάντι, κάτι που ενίσχυσε τον σκεπτικισμό των δυτικών και Ιρακινών αξιωματούχων.

Τον περασμένο μήνα, ανώτατος αξιωματούχος της κουρδικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες είπε ότι είναι κατά 99% σίγουρος ότι ο αλ-Μπαγκντάντι απλώς κρύβεται. «Μην ξεχνάτε ότι οι ρίζες του ξεκινούν από την αλ-Κάιντα στο Ιράκ. Τότε είχε καταφέρει να κρυφτεί για μεγάλο διάστημα και με μεγάλη επιτυχία από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει», είχε δηλώσει ο Λαχούρ Ταλαμπάνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης